Kvistagrans blogg

Senaste inläggen

Av Kerstin Nilsson - 23 januari 2013 07:08

I går kväll hittade jag (alldeles själv) den mat jag tycker jag borde få varje dag, varje mål och väldans många mål.

Men som den elaka matten hon är så öppnade hon min mun och tog ut det ur munnen.

Om ni inte skvallrar så bet jag henne liiiiiiiite försiktigt i fingret. Komma här och komma när jag hittat det bästa som finns. Vill ni veta vad det var? JO en liten pappersbit som legat under en oxfiléskiva köttsaften var helt underbart god. Men inte fick man ha den inte. Rackarns kärring säger jag bara.   

Men hon kompenserade det med att ge mig lite rå köttfärs efteråt.    Så hon är förlåten, fast bara lite för det var alldeles för lite köttfärs om jag får säga min mening. Och det får jag ju!!!

Men i morse fick jag nog av den senaste dagarnas blandning. Torrfoder uppblött med lite Vom og Hundemat lax.

4 måltider i rad, där går gränsen. Och matte hon är ju snäll hon så till Doriz stora förvåning hällde hon bort den skålen och gav mig en med bara torrfoder i. Torrt och med lite vatten på samt 1 tsk blodpulver SMASKENS säger jag bara.

Och tänk så lättlurad hon är vår matte.   

För övrigt så säger matte att jag börjar bli lite rund om magen, tuttarna börjar bli lite större så förövrigt är allt som det skall.

ANNONS
Av Kerstin Nilsson - 20 januari 2013 08:13

Nu är jag övertygad.   

Hon tänker ta livet av mig genom förgiftning eller nått. I morse fick jag mat Jodå lite mer än tidigare mkt lite lite mer minsann.

Men jag pinade i mig det mesta då den hemska personen jag bor hos hällde på lite youghurt. Men hallå GIFT!!!!!!!

HJÄLP jag kommer verkligen att dö om jag så kommer i närheten av Youghurt. Att hon inte fattar det. Att jag i flera veckor suktat efter det har inte med saken att göra. NU JUST NU är det ÄCKLIGT. Kanske var fel på sändningen , vad vet jag men det går absolut inte att äta.

Men vet ni vad den elaka tanten gör då. Jo blandar i små pyttesmå bitar av falukorv inte mkt men tillräckligt för att jag vart tvungen (efter lite övertalning) att äta upp även youghurten. Nu ligger jag i gästrummet och surar och ser ut som om jag aldrig mer vill ha mat. Bara så ni vet så mår jag inte riktigt bra idag. Matte säger att det är precis normalt fast det håller jag inte med om för då vill jag inte vara normal.

Och det vet ju alla som känner mig på riktigt att jag är en mycket speciell flicka så det är ju inget konstigt med det.

ANNONS
Av Kerstin Nilsson - 18 januari 2013 08:21

I går skrev jag att det var dåligt med tilldelningen av mat och GUD hör bön så jodå det blev 1/4 dl extra torrfoder och 1 msk Rysk Youghurt på det i matskålen i morse.

Visst That's fine men det var lite trögt att få i sig allt men jag pinade i mig det sista med en mamma ståendes bredvid och säga med hela kroppen Gå därifrån unge då om du inte orkar för jag orkar alltid.    Hon skulle minsann kunna äta hur mkt som helst tror jag. Fast hon är lite rolig för ta t.ex apelsiner. Vissa tigger hon och vissa ratar hon fullständigt. Matte ha rkommit på att hon måste ha ett fruktansvärt bra luktsinne för är apelsinen söt då står hon och dreglar bredvid matte SUR Nopp vill inte ha!!

Men för att då återgå till lilla jag: Efter maten så där en timme efteråt skulle matte vara snäll och ge mig lite extra tilldelning av ost. I vanliga fall sedan jag blev parad så har jag ju fullkomligt kastat mig över varje lite ostsmuletilldelning. Men nja jag pinade i mig 1/2 skiva sen gick jag. Tror jag har fått magsjuka eller förätit mig. För inte kan väl det berömda illamåendet i tredje veckan jag läst om inträffat. Näpp jag bestämmer mig för att må illa en liten stund bara. Till middag ungefär och då är allt som vanligt. Ja ja det visar sig kan jag tro, och jag återkommer i den frågan.

Jag måste bara få berätta att idag är min matte lite smått irriterad på mig. Åtskilligt antal ggr har jag stått vid altandörren Kikat på den som om jag akut måste ut och göra ifrån mig. Och som den snälla blivandemammslav hon är vår matte så öppnar hon dörren .    säger jag bara. En del ggr går jag ut och lägger mig i snön och tuggar på en petflaska. Och när då matten säger att det inte är nyttigt att ligga i snön när det är -15 som det var i morse Så tittar jag oförstående på henne och ser ut som OCH VAD VET DU OM DET?????

Eller så stirrar jag rakt ut i luften luktar lite och säger JA DET ÄR SKÖNT MED LITE FRISK LUFT. lITE KUL FÅR MAN VÄL HA  Eller??

Av Kerstin Nilsson - 17 januari 2013 09:28

Ja nu var det flera dagar sedan jag lyckades få ner matte på stolen för att skriva här. Hon är ju gudbevars sjuk och ligger mest på soffan om dagarna. Men ibland går hon upp för att hämta lite kaffe och då gäller det att passa på om man skall få ngt sagt.

Dags att klaga sin nöd igen då Fast det hjälper inte att ni skickar ngt med posten för just nu skulle jag nog kunna äta en hel häst. Men den som serverar maten är snål vill jag lova. Hon har knappt öka på maten alls och hon säger att det inte behövs än. Och vad vet hon om det???? Jag bara frågar. Jag tycker att det behövs och det är jag som träffat livet
3 ggr. Ja skall man bli parad är det lika bra att göra det ordentligt anser både jag och min make.
Fast jag har minsann läst att den rackarns karln haft flera tjejer före mig som han har barn med.
Undrar om han får betala underhåll för dom ????
För det kommer jag faktiskt att kräva när mina kommer Bara så du vet Figge.   Så nu får du se till att du jagar fram en stor älg, att ngn skjuter den. Få allt kött och ge det till mig så jag har ngt att äta. Så att det sen kan bli mat till våra små. SÅ SKALL DET VARA!!!!!

Av Kerstin Nilsson - 11 januari 2013 09:21

Härom sistens så klagade jag min nöd vad gäller tilldelningen av ost i detta hus. Och vips så dyker det ner 400 gram ost i brevlådan TACK Salza   

Nu funderar jag på vad jag kan gnälla över att jag saknar mer i min matskål ??????

Fast för tillfället äter jag nästan allt som bjuds I morse åt morsan Ja matte alltså pannkakor med vispgrädde och hallon till frukost Gissa vem som fick slicka skålen med vispgräddsrest sen.   Lilla jag såklart. Doriz fick också lite men rysligt lite. Matte snackar något om att man skall vara rättvist och så men jag förstår inte alls vitsen med det.  


Annars så är allt ganska bra med mig för tillfället. Jag har bytt sovplats om ni vill veta så lägger sig matte i soffan (vilket hon gör alltför sällan) så lägger jag mig ovanpå henne. Det brukar faktiskt inte jag göra annars. Ligga nära ja gärna men inte ovanpå. Jag sover ofta i gästrummet, som förövrigt har degraderat till pelargonrum. Vilket även valprummet har gjort. Hmmm nu är frågan vilket av rummen skall få bli pelargonrum när mina valpar föds. Men det lär väl lösa sig tills dess hoppas jag. Matte kanske kan ha pelargonerna på kontoret då, för då kan jag vraka och välja precis vilket rum jag vill. Hmmmm jag får nog fundera på det. Tur vi ha rmånga rum att välja på.


Men sen måste jag få gnälla lite fast bara lite. Matte tror visst att jag har blivit olydig och dessutom dum i huvudet. Här får man inte springa lös som man vill längre. Vi går oftast våra långpromenader i koppel. Hon säger att hon är rädd för att jag skall skada mig eller nått men det tror jag inte på Hon är bara feg den rackarn. Klart jag är rädd om mig nu Eller ?????

Sen tror hon dessutom att hon kan lura mig att äta sugersnaps och tomater så där bara ändå utan sås eller nåt. Men människa ge dig någon måtta får det väl vara. Fast ligger dom på mattes tallrik tillsammans med lite kött och såsrester så då är det helt okej och till och med ganska gott.


Nej hörrni vänner och bekanta och alla andra. Nu har jag inte tid med detta längre så vi syns en annan dag. Nu skall jag sova en stund efter långpromenaden och matte skall åka och jobba.

MORSNING på er!!!!


Av Kerstin Nilsson - 6 januari 2013 15:30

Det är genetiskt detta med älskandet av ost hos dräktiga tikar. Doriz räknas inte för hon äter alltid allt som bjuds men hennes mamma Jennie och numera Malin fullkomligt slukar ost vid ev. dräktighet. Jo ost är gott annars också men när man är parad så bara kastar man sig över minsta lilla smula av denna delikatess.

Sen kan vi meddela att efter parningen och hemkomsten så smiter somliga undan till gästrummet och sover så hårt och gott därinne.  

Tänk om man kunde få en egen kupé hälsar Malin. Och jo det skall hon få men om det blir gästrummet får vi väl se. Fast hon hälsar att soffan i vardagsrummet vore helt okej att valpa i också.

 

Mors på för nu skall jag nog tjata mig till lite mera mat hälsar en svulten Mallenutt som på morgonpromenaden hade glömt allt vad lydnad hette när hon kom lös. HALLÅ det luktar vilt sa hon och drog som en avlöning. Matte är väldigt glad att området var inhägnat.

Av Kerstin Nilsson - 5 januari 2013 16:01

Vet ni att det där med att gå fint i koppel och vara lydig har blåst bort. Måste ha varit storm i Östhammar säger matte för idag på promenaden var hon riktigt irriterad på mig.

Men det är lite roligt detta för just nu så är både jag och min mamma rysligt ohörsamma. Mamma letar lämpliga partners och vad jag letar vete sjutton, mera mat kanske för jag har minsann läst i min mormors dräktighetsdagböcker att hon fick mera mat väldigt tidigt. Men inte jag inte. Det serveras dåligt med mat i detta hus och framförallt alldeles för lite ost. OST ÄR GOTT men numera äter ju vår matte inte mackor till frukost och då blir det inte ost varje dag och i mitt tycke borde det vara ost till varje måltid. Och dom borde ökas till minst 3 om dagen. Men mamma säger att om jag har små barn i magen så blir det både mera och godare mat flera ggr per dag. Men jag får vänta säger hon.

Nu är det väl så att jag är lite dålig på att vänta liksom. Nej då allt fortlöper som det skall och jag mår som den prinsessan jag är. Kungen= Figge han är minsann ute och jagar han och jag får inte vara med. Orättvist!!! Tror jag skall lägga in en vild protest i den frågan.

Av Kerstin Nilsson - 1 januari 2013 22:19

Vet ni att när jag nu skulle logga in så skulle jag skriva in tecknen myjs. Det är nästan som om dom vet hur otroligt kelig och mysig Malin är just nu. Ja faktiskt ända sedan hon blev parad.

Hon ligger jättenära (vilket hon iofs gör i vanliga fall) men det är mera påtagligt nu För det är så nära och det går knappt ett frimärke mellan henne och den hon ligger nära. Och samtidigt så är hon inte påträngande på ngt vis.

På promenaden i morse så skötte hon sig med den äran och gick som en drottning bredvid sin matte som iofs hade ont i ett ben och det känner dom naturligtvis av, och uppför sig därefter. Men efter dagens andra promenad så blev det definitivt duschning av bägge två Fy sjutton vad skitigt det är ute nu. Duschen såg ut som en lervälling rann ut i avloppet. I vanliga fall är Malin inte alls särskilt villig till duschning (inte så hon protesterar) men man får tjata lite på henne. Nu var det alldeles frivilligt som hon klev in i duschen.

Sen har vi ju detta med maten. Det mesta slinker ner och viss förkärlek för sådant som innehåller kalk har hon I vanliga fall äter hon ogärna youghurt Men nu är det jättesmaskigt. Och eftersom deras matte äter en del fet mat läs LCHF så blir det ju lite grädde i maten någon gång då och då eller om det blir lite rester så är det ju oftast lite smör i det och det är gott. Till och med Bearneissås var gott i går kväll fast alltför lite enligt både Malin och Doriz. Leverpastej är en höjdare och eftersom det blev en del sådant kvar av julmaten så får dom en bit då och då Malin t.o.m hugger i leverpastejen och osten. Detta med ost är ett kapitel för sig i denna släkten. Och eftersom vi dubblar på Malins mormor som var fullkomligt galen i ost vid sina dräktigheter så får vi väl se hur detta skall gå. Vi hoppas bara på att Malin inte "ärvt" illamåendet av sin mormor.

Nej nu skall vi ta en sista rastningsrunda och sen blir det sängen.
Hörs en annan dag för snart skall vi MYSA

Presentation


Välkommen till hundarnas blogg.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kvistagrans blogg med Blogkeen
Följ Kvistagrans blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se