Kvistagrans blogg

Senaste inläggen

Av Kerstin Nilsson - 5 januari 2013 16:01

Vet ni att det där med att gå fint i koppel och vara lydig har blåst bort. Måste ha varit storm i Östhammar säger matte för idag på promenaden var hon riktigt irriterad på mig.

Men det är lite roligt detta för just nu så är både jag och min mamma rysligt ohörsamma. Mamma letar lämpliga partners och vad jag letar vete sjutton, mera mat kanske för jag har minsann läst i min mormors dräktighetsdagböcker att hon fick mera mat väldigt tidigt. Men inte jag inte. Det serveras dåligt med mat i detta hus och framförallt alldeles för lite ost. OST ÄR GOTT men numera äter ju vår matte inte mackor till frukost och då blir det inte ost varje dag och i mitt tycke borde det vara ost till varje måltid. Och dom borde ökas till minst 3 om dagen. Men mamma säger att om jag har små barn i magen så blir det både mera och godare mat flera ggr per dag. Men jag får vänta säger hon.

Nu är det väl så att jag är lite dålig på att vänta liksom. Nej då allt fortlöper som det skall och jag mår som den prinsessan jag är. Kungen= Figge han är minsann ute och jagar han och jag får inte vara med. Orättvist!!! Tror jag skall lägga in en vild protest i den frågan.

ANNONS
Av Kerstin Nilsson - 1 januari 2013 22:19

Vet ni att när jag nu skulle logga in så skulle jag skriva in tecknen myjs. Det är nästan som om dom vet hur otroligt kelig och mysig Malin är just nu. Ja faktiskt ända sedan hon blev parad.

Hon ligger jättenära (vilket hon iofs gör i vanliga fall) men det är mera påtagligt nu För det är så nära och det går knappt ett frimärke mellan henne och den hon ligger nära. Och samtidigt så är hon inte påträngande på ngt vis.

På promenaden i morse så skötte hon sig med den äran och gick som en drottning bredvid sin matte som iofs hade ont i ett ben och det känner dom naturligtvis av, och uppför sig därefter. Men efter dagens andra promenad så blev det definitivt duschning av bägge två Fy sjutton vad skitigt det är ute nu. Duschen såg ut som en lervälling rann ut i avloppet. I vanliga fall är Malin inte alls särskilt villig till duschning (inte så hon protesterar) men man får tjata lite på henne. Nu var det alldeles frivilligt som hon klev in i duschen.

Sen har vi ju detta med maten. Det mesta slinker ner och viss förkärlek för sådant som innehåller kalk har hon I vanliga fall äter hon ogärna youghurt Men nu är det jättesmaskigt. Och eftersom deras matte äter en del fet mat läs LCHF så blir det ju lite grädde i maten någon gång då och då eller om det blir lite rester så är det ju oftast lite smör i det och det är gott. Till och med Bearneissås var gott i går kväll fast alltför lite enligt både Malin och Doriz. Leverpastej är en höjdare och eftersom det blev en del sådant kvar av julmaten så får dom en bit då och då Malin t.o.m hugger i leverpastejen och osten. Detta med ost är ett kapitel för sig i denna släkten. Och eftersom vi dubblar på Malins mormor som var fullkomligt galen i ost vid sina dräktigheter så får vi väl se hur detta skall gå. Vi hoppas bara på att Malin inte "ärvt" illamåendet av sin mormor.

Nej nu skall vi ta en sista rastningsrunda och sen blir det sängen.
Hörs en annan dag för snart skall vi MYSA

ANNONS
Av Kerstin Nilsson - 29 december 2012 15:05

Hej på er igen.
Måste bara få berätta att matte har rysliga funderingar över vad som egentligen hände där vid parningen.
Det måste ha följt med några "gåfintikoppelutanattdraallsspermier" i en av parningarna Troligtvis den sista för på morgonens promenad så gick jag som den värsta lydnadsklasshund i 2 kilometer minst. Sen mötte vi en hanhund och en katt och då vart det lite svårare med lydnaden. Men när vi passerat dom så fick både jag och morsan min vara lösa på gångvägen förbi bowlan och skolan och en bit till och visst var vi upp i snöhögarna men jag gick for okopplad flera ggr alldeles av mig själv. Så då var ju matte tvungen att ta ytterligare en lång promenad mitt på dagen fast då kan jag meddela att dom hade gått bort. Jag tror jag kissade ut dom då. Min mamma har också börjat löpa så nu är det riktigt roligt här hemma. Men hon skall inte ha valpar. Det skall bara jag och hon får bli mormor.

Morsning från en mycket nöjd och glad Mallenutt alias Malin

Av Kerstin Nilsson - 28 december 2012 13:06

Nu vart det dags att starta upp denna blogg igen och göra den till en dräktighetsdagbok för vår Y-Kull.
Malin har tillbringat jul och mellandagarna i Uppsala hos Figge och tycke uppstod definitivt   så efter 3 parningar så borde det väl vara ngt i magen på liten Malin kan man tycka.

Fast det är ngt konstigt med detta för efter 1:a parningen blev Malin jättehungrig och superbusig.
Efter tredje som varade länge (alltför länge enligt hanhundsägaren) Hon frös nog tror jag. Tur det inte var 20 minusgrader i går kväll i alla fall.
Vet ni vad JAG (läs Malin) för nu är det jag som övertagit tangentbordet så tog jag Figges husses foppatoffel och bet sönder den. Och jag som aldrig någonsin bitit sönder en sko på många år. Sicket busfrö jag blev   
Vi får väl se vad jag kan hitta på nu när jag kommit hem. Fast jag saknar något hemma som vi inte har en liten kattflicka vid namn Lina. Det har dom hos Figge och hon har dessutom en väldans skön filt i soffan som jag har lånat ibland. Men men det finns några fällar och filtar även i detta hus så jag får väl leta rätt på den skönaste och släpa den dit där jag vill ha den. Ja ja det visar sig men nu orkar jag inte skriva mera idag för det är jobbigt att vara borta och se livet.
Vi hörs en annan dag/Mallenuttan

Av Kerstin Nilsson - 26 november 2012 14:13

Här är det ju ingen ordning alls. Vår matte har ju skapat en grupp om LCHF mat på FB och dessutom har hon fuskat i valpbloggen och gjort den till en matblogg.

Det är tamesjutton ingen ordning alls på henne. Men vi kan väl meddela att det händer saker här även om hon inte kommer ihåg att skriva om det precis. Huvudsaken är ju att hon gör inte att hon berättar. Vi får i alla flal väldans mkt motion och träning. Kanske inte så mkt träning i lydnad på planer men desto mera träning av den saken i skogen.

De flesta gångerna går hon med oss 1 och 1 för det blir liksom bättre träning då än om alla 3 är med.

Och säga vad man vill de 2 som inte har den helt perfekta lydnaden sköter sig väldigt bra om matte får säga det själv. Och det får hon ju.

I morgon kanske det blir lite ändring i hushållet men vi återkommer till det och nu inväntar vi Malins löp och en ny valpkull. Såååååååå spännande.

Av Kerstin Nilsson - 23 oktober 2012 09:58

I dag har jag varit med ett vilt djur i skogen och vet ni. Jag tog med det hem också.

Kan väl inte vara riktigt vettigt och vi får väl se om jag gjort ngt dumt. Fast jag tror inte det.

Hon är född i mitt hus och har bott här väldans länge men först idag visade hon att hon egentligen var ett vilt djur.

Hon kanske kom ut ur garderoben.    Det är ju så modernt nu för tiden.

Nej då skämt å sido men jag har börjat med en ny strategi. Skall matte motionera så kan man bara ha en hund i taget med sig för annars får matte antingen vrida nacken ur led för att hålla ordning på tre eller invänta någon av dom och det blir det inte motionerande av.

Fast det är klart jag kunde ju springa efter den som sticker så fick jag massor av motion.    Och så snabbt som somliga springer (läs Malin) så skulle jag på ett kick gå ner dom där envisa kilona som sitter fast på kroppen som om dom vore fastlimmade.  

Men till saken då Någon har lagt ut bröd till de vilda djuren i skogen och gissa vem som kastade sig över en limpskiva och tuggade så det stod det härliga till.JO DORIZ (hungrigast i världen och helt övertygad om att hon kommer att svälta ihjäl. Så då är det bäst att man förser sig själv. Det heter ju Bra kvinna reder sig själv. Eller hur var det nu. Ja ja strunt samma bara jag (läs Doriz) får mat.   

I går var det liten Ruth och Malin som fick sig varsin egen runda till skogs. På Malins och min runda i elljusspåret såg jag en älgko. Gudskelov inte Malin för då hade det nog gjort lite ont i ryggen eftersom hon satt fast i midjekopplet.

Nej nu skall vi göra ngt nyttigt så hörs vi en annan dag. Hälsningar från de vilda djuren på Bigatan (och deras matte)

Av Kerstin Nilsson - 1 september 2012 15:30

När jag nu återvände till min blogg så undrar ju även jag om vi inte gjort något alls denna sommaren.

Men det har vi faktiskt och det ganska mycket.

Vädret har det ju varit si och så med men träna kan man ju göra i allla väder, och det har vi gjort. Simträning av Ruth har det väl inte blivit så mycket med direkt. Sommaren har ju varit allt annat än simträningsvillig liksom.

Hon och jag har tränat 2 ggr i Gimodammen men än har hon inte upptäckt tjusningen med att simma precis.

Däremot har jag en annan som mer än gärna simmar, långt och länge och med en helt perfekt simstil. Effektiv kallas den visst. Jag har ju lite planer på att starta på vattenprov med Mallenuttan och då kanske det är på sin plats att träna åtminstone någon gång.

Hittills har vi seriöst tränat 1 gång och som tidigare år så har vi endast ett problem. Avlämningen!!!!!

Så hem och träna på land och jo där sitter det klockrent hur jag än beter mig så lämnar hon av och apporterar skitsnyggt. Men så kommer vi till vatten och då vill hon gärna droppa i strandkanten. Men det var väl sjutton om vi inte skall få till det.

Sen har jag tränat viltspår med Malin tänkte jag skulle få det där championatet klart i höst då jag tänkte att hon skulle få valpar till våren. Då vore det ju kul om hon hade en arbetstitel i alla fall. Vi jobbar på det. Doriz tränar jag lydnad med och hon är riktigt duktig för en torr Frolic men tävla Nja jag vet inte det jag, Jag har liksom inte den ambitionen då jag tycker att träna är roligare än att tävla.

Lilla Ruth hon tränar på det mesta och framförallt så är hon en riktigt duktig spårhund. Så vi får se vad det blir av henne så småningom.

Av Kerstin Nilsson - 25 juli 2012 10:46

I morse vaknade jag och de 4 benta tidigt (som vanligt) Före 07.00 var det + 17 grader. Kanondag alltså. Så jag funderade på¨om jag skulle cykla eller åka och bada med hundarna.

Det blev bad. Det är ju så att jag har 1 som simmar som värsta simdrottningen Therese Alshammarstil på den.

Sen har jag 1 som simmar JA men som precis som sin matte tycker det är lite kallt först.

Sen har jag en som inte simmar alls och det skulle vi ju ägna denna sommaren åt att lära henne. Jo pyttsan vem vill bada i detta vädret som varit hittills.

Men idag så blev det så i alla fall. Och det skulle vi väl aldrig ha gjort, ja åtminstone inte låtit henne springa kring alldeles själv i strandkanten. Det höll på att sluta med ett besök hos veterinären.

Hundarnas matte är ju lite fjantig hon så när den lilla hunden började att hysteriskt krafsa runt nosen så tittade matte till och vad fick jag se jo en himla massa fiskelina som satt fast någonstans under hakan på hunden.

HJÄLP Krok under hakan var min första tanke ringde för att få reda på telefonnumret till den veterinären som är närmast. Dit skulle jag aldrig gå annars men vad gör man. Jag kan inte ensam få ur en krok ur hakan på hunden och samtidigt hålla henne lugn.

Ringde men det var svarare som sa att vi ringer upp sedan om du lämnar namn och nummer. Men eftersom jag kände att det var rätt bråttom så lämnade jag meddelande att jag kastar mig i bilen och kommer. Hunden fick sitta fram och det var väl tur för när jag kikade till på henne så satt fiskelinan väldigt spänt kring nosen och jag vart tvungen att försöka lirka loss det som drogs åt runt nosen och vips lossnade alltihop.

Ingen krok, fy så dum jag kände mig men åkte till veterinären och förklarade läget (jag var ju ändå på väg)

Men nu tror jag inte vi badar där någon mera gång. Jo då det gör vi men matten kanske lärt sig att titta lite noggrannare innan hon ringer veterinären nästa gång. Och kameran kom jag ju ihåg då som vanligt INTE!!!!!

Presentation


Välkommen till hundarnas blogg.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kvistagrans blogg med Blogkeen
Följ Kvistagrans blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se