Kvistagrans blogg

Senaste inläggen

Av Kerstin Nilsson - 19 januari 2014 13:01

Nu var det länge sedan jag skrev något och då kan man tro att inget händer. Men näääääää inte troligt för vi tränar flera ggr varje dag fast jag kan villigt erkänna att jag är inte särskilt förtjust i vinterkylan. Snö och max -5 

så där en lagomt lager på ungefär 15 cm snö passar mig alldeles lagom.

Men de senaste veckan har vi haft kring 10 minus och för min del är det alldeles för kallt. Jag fryser in i märgen men det finns några i huset som gillar det .

Vi var ute på en halvlång promenad häromdagen vissa problem att hitta ett ställe att parkera för fastna i skogen har man ju ingen lust med precis. Det första vi såg var 5 rådjur på samma ställe så det gällde ju att ta sig en bra bit därifrån då somliga (läs Malin) såg åtminstone 3 av dom och någon jakt vill vi inte ha. Men p.g.a snön så fick jag åka en bra bit därifrån för jag vill gärna ha ganska öppet så jag ser vad fröken gör och då menar jag inte yngsta förmågan. Än har hon int euppvisat samma enorma jaktlust som sin mor, vilket jag uppskattar minsann.

Nedan lite bilder från denna prommis.            

I dag tog jag ut Wilja på vägen helt utan koppel och sen körde vi följsamhetsövningar vilket genererade massor med godis och beröm. Hon var så himla duktig att följa så fort jag vände och gick åt ett annat håll. Slöt upp så fint vid vänstersidan med bra kontakt. Matte är supernöjd. Sen gick vi ut i snön och kastade boll och den försvann ju fort minsann. Men sen fick vi besök av goldenhanen Alfons och dom lekte en lång stund. Ja Wilja lekte, frågan är om Alfons visste att det var det dom gjorde.   

Så Birgitta du har rätt: JAG GILLAR VERKLIGEN MIN HUND:   

ANNONS
Av Kerstin Nilsson - 1 januari 2014 11:38

Jaha skall man nu försöka få ihop ett blogginlägg som handlar om årets som gått och det alldeles färska året som nyss startat.

Året som gått startade ju tror jag den 24 februari för innan dess kommer jag inte ihåg något alls. Kan skyllas på ålder eller ointresse för vad som varit. Men den 24 februari startade den dagen med att Malin fick sin första valpkull, en kull jag hade stora förhoppningar på då Figge var pappa. Början var väl rätt okej med 1 hane men efter 5 hanar på raken så började jag misströsta. Fanns det ingen liten prinsessa till mig därinne????????

Men då kom hon mattes hjärta Yabbadabbadoo fick stamtavlenamnet bli för så lät jag nog tror jag. Döptes till Wilma efter Wilma Flintstone Fred's fru. Det var ju om henne han sjöng Yabbadabbadoo ajajaj Wilma här kommer Wilma.

Ganska tidigt visade sig lilla prinsessan ha mycket egen vilja vad gäller maten och dess innehåll och servering så därför blev det Wilja istället.

Mattes hjärta hade passat bättre men det är lite långt att ropa. I alla fall så har hon infriat mina förväntningar vad gäller träning och mentalitet hittills. Nu tillhör ju hennes matte de där personerna som har lite bråttom i sin träningsiver så vi har backat lite vad gäller spårträningen och blivit lite mera noggranna vad gäller lydnadsmomenten. Fortfarande vill jag behålla glädjen i det hon gör men det börjar bli dags att tajta till det för lilla fröken är ivrig och då blir det lätt lite slarvigt.

Så 2014 skall vi fokucera på att bli mera noggranna i träningen, träna oftare och med mera störning (vilket hon iofs klara mkt bra) När sommaren kommer skall vi träna vatten och målet är godkänt vattenprov åtminstone nybörjarvatten resten får vi se hur det blir med angående jaktträningen. Det är dyrt att träna inför riktigt jaktprov så vi får väl se hur det går med den biten.
När vi har lagt en ordentlig grund i personspår så skall vi ta tag i viltspårsträningen för SEVCH borde vi klara om inget händer.

Vad gäller den övriga tävlingskarriären visar sig Matte börjar i alla fall med att gå en kurs i tävlingspsykologi i vår. Sen får vi se vart det bär hän.

För de andra två hundarna blir det mera träning med lös hund för Malins del (mattes jaktidiot ) Men hittills lyssnar hon riktigt bra på ett NEJ men det spritter i benen nej förresten i hela kroppen på henne så fort hon blir lös.

Doriz skall få mera motion så hon kommer tillbaka till den riktigt bra konditionen hon var i innan matte började med färskfoder och barf. Då blev det lite för mkt av det goda och med sämre motion p.g.a en matte med kass kropp så blev det som det är nu men det skall vi ändra på under året.

Nej nu skall jag äta lite lunch efter dagens cykeltur med Malin så får vi se vad resten av dagen bär i sitt sköte.

ANNONS
Av Kerstin Nilsson - 27 november 2013 13:54

Tänk så mkt roligt man kunde göra om man hade en sådan som rubriken. Förresten behöver han inte vara så oldfashioned precis räcker med att han har några miljoner.

Jag är inte kinkig    på något sätt.

Men alla pengarna skall gå till hundträning för det är så in i hela världen roligt (när det går bra) Ja egentligen är det roligt när det inte går lika bra för då får man ju använda de små grå.   Och det skadar ju aldrig.

I går ägnade vi en lång stund på kvällen med att träna metallapporten Alla tre fick sitta framför mig på golvet sen fick en och en hämta på sitt namn medan de andra 2 satt eller låg kvar på sin plats. Dom var riktigt duktiga på det. Wilja har lite svårt för att hålla kvar den i munnen tills hon är framme hos mig utan släpper gärna innan och springer fram för att få en godis. Men elak som jag är så lönar det sig inte längre Nu skall den lämnas i min hand innan det blir någon belöning. Vi är där några ggr per träningspass men inte 100 % Bara att traggla vidare.

I dag fick dom följa med till jobbet och eftersom det inte gick att varken diska eller skura eller för den delen städa toaletter = Inget vatten just nu. Det är avstängt för reparation av toaletter och handfat och kranbyte. Blir nog bra när det är klart. Men då var det lite svårt att städa och dona så efter de 3 som var där idag och jag hade fikat så blev det lite träning av tunga apporten. Jag trodde vi hade 2 kilos ute men icke så det blev 4 kilos. Hade ingen som helst plan med den mer än att se vad dom gjorde om dom gjorde. Och jodå den lättaste och minsta och yngsta lyfte upp den och bar flera meter ifrån mig först men andra gången lämnade hon av i handen. YES!!!!!!

Innan jag åkte hem så vallade jag en korridor i uppletanderutan ca. 10 meter bred och hela djupet. La en plånbok (egen) där nästan 50 meter ut i rutan. Gick och hämtade Wilja, satte på tjästetecknet satte henne utanför rutan kallade in henne och riktade henne mot grejen Rakt ut ca. 35 meter sen vände hon tog ytterkanten bakåt i max 5 meter tvärvände och gick ut på djupet mer än 50 meter för hon försvann bortom kanten. Väntade en kort stund kanske 30 sekunder fast det kändes som 5 minuter när jag inte såg henne kom från andra sidan av plånboken vindade in den (den låg på en sten) plockade den klockrent och kom. Gissa om matte var nöjd och hon fick sååååååååååååååå mycket beröm. Miljonären skall jag ha till att betala för all jaktträning jag skulle vilja göra men där skiter det sig för jag har inte råd. Ja ja får väl hålla mig till lydnads och bruksträningen för det är skitskoj.

Av Kerstin Nilsson - 15 november 2013 17:10

Nu måste jag bara få skryta lite med min lilla plutta.

I onsdags hade vi återträff på slyngelkursen. Vi tränade de flesta moment i lydnadsklass 1 och det gick förvånandsvärt bra. Visst emellan momenten är hon int ehelt fokucerad på mig men än så länge tar jag det även om det snart börjar bli dags att tajta till den biten. Mera träning av ögonkontakt fodras för det finns ju så mkt annat som är spännande att lukta på och att kika på och att lyssna på. Inte lätt att snart vara 9 månader och lite full i bus.   


Men säga vad man vill den där matten hon kan då för sjutton inte hantera ett långt koppel. Hunden går mycket bättre i fria följet än i linförighet. Det får matten träna på minsann.

Hoppet = ettans hopp hade vi tränat på 1 gång innan dess men förrutom en tjuvstart så gjorde hon ett jättebra hopp nu skall vi nöta ingångar.

Platsliggning funkade även om matte inte gick så långt ut som man skall men det skall kännas tryggt och bra först innan man ställer kraven anser i alla fall denna matten.

Ställande under gång testade vi en gång med belöning av bollkastning bakåt och där var matte taskig mot den hunden som satt snällt bredvid sin matte för bollen hamnade i princip precis bredvid honom men både Wilja och Sigge fixade det riktigt bra.

Vi avslutade med att prova på en budföring och JA matte är supernöjd även om vi inte körde på fullt avstånd. Leverfärssnittar is da shit.


Sen var vi för första gången med på söket med nytt gäng i torsdags och hon gick skitbra. Som sagt leverfärssnittar och klicker is da shit även där.


I dag har vi tränat kontakt kontakt kontakt enbart det, klick godis så fort hon tittade på mig och lite förvirrat blev det någon gång då hon kastade sig ner i liggställning men det genererar inte belöning.

Sen har vi tränat framslag inför söket och jäklar så lätt hon fattar vad jag vill trots störning från planen bredvid så gjorde hon klockrena slag hämtade motsols och kom till mig. Än är det inte 50 meter eller längre utan vi håller oss än så länge till ca. 25 meter och det var klockrent varje gång.

Sen att fröken hade myror i brallan och kom efter mig ett par gånger gjorde mindre eftersom det var så lätt att bara säga nej sätta om och vara lite tydligar med stannakommandot.


Så dessa 3 dagar har det vara läge att ropa YABBADABBADOO som hon är döpt till i stamtavlan.


Och till dom som funderar så har även de andra två fått sin beskärda del av träningen även om dom inte varit med på söket. Dom är lika duktiga dom fast matte är inte fullt lika petig med att det skall sitta perfekt där.


Av Kerstin Nilsson - 8 november 2013 14:43

Och för er som inte vet vad som händer då så växer det horn på små änglar vid knappt nio månaders åldern.   

Nej då ingen större fara men nu tyckte ju matten och trodde förr all del att nu var hon stor och behöver inte åka i bur i bilen längre utan kan få sitta med de övriga hundarna. Nu när man blivit stor.

Och jodå det har fungerat bra hela tiden men nu var det visst dags att bli ett litet monster vilket matte inte uppmärksammat tidigare. I går upptäckte matten att det hon trodde var ett mysigt lägga nosen i nacken på matte när hon kör bil egentligen var: Tugga lite försiktigt på bilbältet. Jag hörde nog hur det smackade bak i bilen nära mitt öra och vad får jag se när jag tittar till om inte en liten fröken som tuggar bilbälte.   OGILLAS av matte så idag har buren flyttat tillbaka in i bilen och där får hon vara ett tag till minsann. Trasiga bälten är alltför dyrt för att matte skall tillåta sådana tilltag.

Nej bur är bra ibland faktiskt även om de två äldre damerna får lite mindre plats i bilen. Men men det får väl vara så då.

Av Kerstin Nilsson - 14 oktober 2013 21:44

Finns det någon därute i cyberrymden som kan tala om för vår matte att man måste inte göra allt på en gång. I tisdags fick hon ju sin efterlängtade motionscykel, och jo hon har använt den FLITIGT!!!!!!!!!

Om vi får säga vad vi tycker så kaaaaanske hon skulle ta det lite lugnt och inte använde den varje dag sedan hon fick den för idag kan hon knappt gå och har så ont så hon bara gråtit nästan hela dagen.

Dessutom tappade hon träningslusten så där bara ändå av någon oförklarlig anledning anser vi. Men det kanke beror på att hon har ont i varenda muskel i  hela kroppen. Tur i alla fall att det värsta kom efter lunchen så vi fick vår dagliga motion innan. Och ikväll har vi tränat apportering vilket vi iofs gör ganska ofta. Matten kände sig tvingad och samlade ihop sig och kunde faktiskt träna riktigt länge med oss.

Men nu har matten lagt in en liten svårare apport som känns jättekonstigt i munnen tycker Wilja. Den är blank , den är hård och den låter när matte rullar den på golvet. Så vi satt på en fäll och vad matte ville var att jag kulle plocka upp den i munnen och som belöning fick jag små bitar av torkad vom. Skitgott vill jag lova för det var svårt att koncentrera sig på apporten när det goda låg på bordet bredvid.. Men men 2 ggr tog jag den i munnen och matte blev jätteglad för det.

Sen övergick vi till träapporten, spårpinnar och minidummies som är klart roligast och då fick jag skinka minsann.

Mamma Malin och mormor Doriz kan ju det här med apportering och Malin gör det mer än gärna hur många gånger som helst. Ja i det stora hela har det för oss fyrbenta varit en ganska givande dag, det gäller att inte bry sig om att matten är ledsen för det är inte oss hon är arg eller ledsen på. Så nu skall vi nog se till att hon släpar sig i säng eftersom hon vaknade av värk klockan 03.15 och gick upp då.

Ha det bäst

Av Kerstin Nilsson - 8 oktober 2013 21:11

Häromdagen var det någon som skrev till min matte att jag skulle bli champinjon. Men matte säger att hon har absolut inte den ambitionen att komma till elit i någon som helst disciplin inom hundtävling.

Fast faktiskt tro det eller ej så är jag redan champinjon i grenen "lura matte till att fjäska för hunden med maten"   

Fast det värsta eller kanske tråkigaste med den tävlingen är att man får sjutton inget pris inte. Nej då bara skittråkig hundmat som hon pinar i en stackars liten flicka som mig. Oj nu skriker hon min matte, hon skricker att jag ljuger för maten är både omväxlande och god. Ja ja tycker hon ja och då undrar jag ju bara en sak. Varför äter hon den inte själv??? Jag bara frågar alltså. Om jag fick bestämma så kunde vi byta för mattes mat luktar mkt godare och smakar säkert alldeles underbart gott. Men nää då inte bjuder hon på den inte. Jo förresten köttbullar får jag när vi tränar och det är gott men alldeles för lite och för få. Matte fick skäll i söndags för att hon bara tagit med sig 5 köttbullar på sökträningen. Men vem sjutton har tid att äta köttbullar när man jobbar med sök, inte lilla jag i alla fall. Men vet ni det där med sök var riktigt skojigt för man fick springa jättemycket flera ggr ut och leta rätt på folk, som gått bort sig i skogen. Men dom var lite konstiga för trots att jag hittade dom flera ggr så följde dom inte med mig till matte som då hade talat om för dom vart dom var utan dom försvann och tappade bort sig till ett nytt ställe. Mysko det där med borttappade människor tycker jag.

Däremot tränar jag väldigt ofta på att hitta borttappade saker i skogen och dom följer med mig till matte varenda gång. Kan iofs bero på att dom kan jag bära till matte det är lite svårare med fullvuxna personer. Och jag tror inte dom skulle bli så glada om jag försökte faktiskt.

I dag har jag i alla fall badad vid hundbadet och det hade kunnat sluta med att matte också hade fått bada åtminstone sina ben. Men envis som jag är så fixade jag det och tog mig in till land alldeles utan hjälp. Men matten blev lite skraj där och det kan hon gott ha för ibland tycker jag att hon är lite tjatig åtminstone vad gäller maten.

Men hon sa att i morgon skall hon och jag åka själv med flytväst och bada Jag återkommer efter det äventyret.

Morsning!!!!

Av Kerstin Nilsson - 4 oktober 2013 22:08

Det är inte alltid lätt att inte ha för bråttom med en lättlärd hund.

I onsdagskväll var vi ju på kurs Wilja och jag och det mesta gick alldeles utmärkt (som vanligt). Jo jag vet nu skryter jag och egentligen gillar jag inte det men vad sjutton skall man göra när man bara vill bubbla över om sin duktiga 7 månaders valp.

Som ni säkert alla som läst denna blogg så bara älskar jag denna hund. Det finns så mycket i henne och ändå är hon vid träning så oerhört följsam och lättlärd. Ja ja för att återgå till det jag tänkte berätta om då. Till saken heter det visst.

Uppletande var grejen som inte alls fungerade i onsdagskväll. Nu har jag mina teorier om det men det tar vi inte här och nu för det är bara teorier och kan inte bevisas.

Så torsdag morgon satt jag vid datorn och funderade på om jag inte borde träna lite uppletande någonstans. Hade väl inte mer än tänkt tanken så ringer Thomas och undrar om jag skall med och träna uppletande. SJÄLVKLART var svaret Jag kommer. Tog med mig en röd vante som hon inte haft som leksak MEN kompisen till den har hon i hundgården, vilket kanske är förklaringen till att den saken ville hon absolut inte hämta alls.

Så vi lånade Baxas grejer och med målbildsträning så fungerade det alldeles utmärkt trots att matte ramlade raklång i skogen (vilket enligt Wilja var skitskoj) Men hon hämtade grejerna gång på gång tills jag testade med den röda handsken och Tji fick jag även denna gången. Fast eftersom jag inte litade på att hon skulle sitta kvar alldeles själv när jag kopplade loss henne så blev skicken inte alls som jag vill ha det. Svårt att ha hund på vänstersida hålla i halsbandet med högerhanden och peka med vänsterhand/arm.

Men men kraven skall höjas så det gjorde vi idag. Första skicket målbildsträning Hon fick kopplad följa med mig ut där jag la grejen Glasögonfodral Funkade klockrent och då skärpte jag till kravet satt henne på sitt stanna kvar gick ut ca. 5 meter och lade ner grejen plånbok med strumpa runt. Gick tillbaka riktade in henne och skickade KLOCKRENT!!!!!!

Då undrar ju vän av ordning varför jag böt plats och gjorde det 1 gång till vilket resulterade i fiasko. Visst leta gjorde hon men inte efter någon löjlig plånbok med strumpa och eftersom hon än inte har lärt sig prata så kunde hon inte berätta vad det var hon letade efter. Matte misstänker ev. hare eller nåt vilt djur men men jag vet inte. Varför skall jag ha så jäkla bråttom att skärpa till kraven?????? Jo visst det börjar bli dags men jag kan väl lugna mig och inte överarbeta när ngt nytt lärs in. Så nu backar vi tillbaka lite och i morgon skall vi kanske vara med på spårträning och på söndag sök Men vi får se hur hon är efter morgondagen om hon kan fokucera om och om matten kan inse att hon är bara 7 månader. Men vi har kul när vi tränar och fröken tål mer än vad matte tror och en gång är ingen gång Börja om och gör rätt så blir det bra det här. Hunden är det inget fel på det är värre med matten.

Presentation


Välkommen till hundarnas blogg.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kvistagrans blogg med Blogkeen
Följ Kvistagrans blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se