Kvistagrans blogg

Senaste inläggen

Av Kerstin Nilsson - 14 juli 2015 21:17

Det var länge sedan jag skrev ngt ser jag. Skäms på mig.
Det har ju hänt massor både positivt och negativt. Till det positiva är att jag äntligen kom till skott att Höftledsröntga Wilja med resultat STORT A   Blir man glad eller blir man.
Så nu är 3 av 5 i kullen röntgade 2 med A och en med B. Skönt.
Nervöst värre var det då Wilja är den första hunden som jag fött upp på färskfoder och BARF. Men det gick ju tydligen bra i alla fall på henne.

Till det tråkiga är att Doriz inte finns med oss längre.   

För tillfället har vi semester och har tränat lite sök, apportering både Malin och Wilja tränar. I Torsdags var det första gången för Malin och de övningarna gick kanonbra Mattes  . I dag tränade vi ngt nytt Hinksök. Jättekul att se att trots att Wilja aldrig gjort det förr så gick hon ut till första hinken taggad som tusan. Men väl framme vid hinken såg hon mkt misstänksam ut Hmmmmm vem har lagt en kvarts köttbulle här. Vid nästa skick så gick hon förbi då figuranterna ju brukar ligga mkt längre bort men vände tog sin köttbulle och så tränade vi framslag och flying. (kanske inte heter så men jag tror ni förstår om ni tränat sök ngn gång.) Hon är ju en liten pärla min tös.
Malin fick vara hemma då vi cyklat tidigt på morgonen vilket jag glömde tala om för sonen som tog henne på en extra cykeltur.

Efteråt fikade vi ja matte och Christina hemma hos Christina och där fann Wilja en ny kompis. En boxer vid namn Pillan. Kul tjej sa Wilja. Och så här kan man också blöta ner sig.
         

ANNONS
Av Kerstin Nilsson - 8 mars 2015 20:42

Först så gick Wilja och jag en 4 km promenad i Östhammar. Det finns ngt som kallas Hälsans Stig och den har vi gått hela vägen och under tiden använde vi oss av diverse hinder för att träna kroppskontroll och balans. Här startade vi och jag tror det skall föreställa ett cykelställ.  

Sen gick vi vidare över broar och mot Källörsskolan som håller på att restaureras av ideella krafter. Där tränade vi lite balans på stubbe både sitt och ligg fungerade bra.    
Sen gick vi vidare och hittade ett elskåp. Sådana kan man också balansera på, det är bara fantasin som sätter gränser.  
Sen blev vägen lite tråkig då den går på rätt skitiga vägar med mycket sand. Det byggs ju en del i Östhammar mot Campingen och Krutudden och där bygger dom flerfamiljshus och maskinerna skitar ner en hel del. Men det fanns en del roliga saker att balansera på där också men det fotade vi inte. Men på campingen fotade vi lite vila på en stubbe

.  

Men sen skulle ni sett filmen som aldrig fastnade i mobilen. Ett långt avsnitt där hon sitter så fint så på stigen Jag går och gömme rmin mössa under en tallgren ca. 40 meter bort. Går tillbaka och skickar henne på apport. Så jäkla snyggt jobbade hon länge länge innan hon fick fäste på doften och kom med blixtens hastighet in med mössan så jag slapp frysa. Och döm om min besvikelse när jag int elyckats fånga det på film. Så besviken på mig själv. Så ni får göra hur ni vill om ni vill tro mig på mitt ord eller ej. För ngt bevis har jag inte tyvärr.
Sen passerade vi ju alla dessa utmärkta träningsobjekt för hur man gör med fåglar. SITT är det man gör och frågar ni Wilja så är det urtrist men frågar ni matte så var Wilja superduktig.
       


Efter lite lunch så fick Malin ut på en cykeltur JIPPIE man kan cykla nu det är bart på vägarna TOPPEN tycker jag.

ANNONS
Av Kerstin Nilsson - 7 mars 2015 17:50

Denna matten är en latmask när det gäller att blogga. Det händer massor hela tiden så blogga är det sista jag komme rihåg. Vi tränar och tränar på det mesta balansövningar på pilatesboll. Tror att jag kan leta fram en bild på det kanske.
Nähäpp den hittade vi inte men jag skall ta en ny för numera så hoppar både wilja och Malin upp med ett skutt och sätter sig på den. Än så länge låser jag fast den mellan mina ben och soffbordet så den inte rullar iväg. Så småningom är meningen att vi skall kunna sitta, stå och ligga på den med bara lite stöd. Men dit har vi inte kommit än.
Däremot tränar vi balans i lekparken på gunghästen och som grädde på moset hoppar vi upp på en sten drygt 2 meter hög. Det finns det däremot bild på.  

I går och i dag har vi tränat markering och dirigeringsövningar och matten här tror hon kan lura en liten Wilja men tji vad hon bedrar sig. Jag lyckas koppla på näsan varjegång och trots att jag inte alltid får se vart hon gömmer dummien så hittar jag den Men hon är lite ful för hon kör bara med 50 grammare, så dom är inte så himla lätta att hitta utan man måste verkligen koppla på näsan. I dag blåste det halv storm så då hade matte kastat in den i häcken mot grannen Jag hade den i näsan men för att riktigt få till det gick jag in på grannens tomt och då kom doften rätt emot mig och vips så hämtade jag den till en mycket glad matte. Tänk vad lite som kan glädja en gammal tant.  

Av Kerstin Nilsson - 11 december 2014 20:23

Nu var det ju en evighet sedan jag bloggade sist. Vi har ju gjort massor och matte har bytt jobb.

Vi har tränat spår och sök och så lite lydnad på det.

Vi har varit på Prova På dag och apporterat kanin för första gången Hoppat över hinder och letat dummie's.  

Under senare delen av detta år så har vi tränat för att bli godkänd specialsökhund Klass 3 hund för missing people Vilket har inneburit:
1) Spår ca 700 meter - 1 km minst 2 föremål och figurant på slutet som gått in bakvägen. Vi slog till med 7 föremål och barnbarn på slutet 4,5 timme gammalt.
2) Sök 300m X 300 m och minst 4 figgar, vi hade 5.
3.)patrullsök 100mX 1000 m minst 1 figg som skulle hittas inom 40 minuter.hlr räddning av hittad figg.

4. skallgångskedja 5 hundekipage 4 olika figuranter 1000 meter långt dolda, rörliga och liggande krav att hundarna arbetar utan att störas av varandra. Vi hittade en i ett jakttorn bl.a och klättrade upp för stegen.
Och så den där lydnaden då.

Så i söndags blev vi godkända för att arbeta för Missing People.  
Så här trött var vi efter helgen som var. Och medalj fick vi av vår sambandschef.   

Nu skall matte bara lära sig HLR på riktigt och karta/kompass samt lite annat så blir det nog bra.
Och naturligtvis fortsätta träna hund och matte och hoppas på att bli riktigt bra på detta och göra nytta.

Av Kerstin Nilsson - 20 juli 2014 15:19

Herregud det var ju evigheter sedan vi bloggat såg jag nu. Man kan ju tro att vi inte gjort ngt alls sedan i april. Men så är ju inte fallet precis. Vi har ju fått godkänt anlagsklass viltspår med kanonkritik av domaren.
En kanonhund som spårar klockrent utan problem i värmen (värmen och värmen vet jag inte 20 +)
Inga avvikelser alls i den blockiga och steniga terrängen.
Helt suverän! Lycka till i fortsättningen !
Ja det får man väl vara mer än nöjd med tycker nog hunden matte.  
Spår har vi inte tränat mkt alls efter det Inte ett enda viltspår och inte så många personspår heller. Däremot betydligt flera sökträningar. Och säga vad man vill med dagens resultat så måste jag ju säga att värmekänslig är inte hunden. Däremot är matten totalt blåst i huvudet som bestämmer sig för att prova påvis i denna värmen Hunden var det väl inget fel på men svetten rann som en flod nerför mattens rygg efter 6:e skicket. Så på sista skicket fick figuranten mata in henne till stigen så slapp jag springa ut. Och det gick så bra så.
Måste ju berätta att matte har hittat en leksak som hunden bara älskar PULLER. Hon kampar hon sliter hon hoppar hon kastar sig och hon morrar samt att man kan lyfta henne från marken i den Hon sitter som gjuten i den.      

Ja och sen har vi ju varit och tränat apportering av fågel i Gimodammen tillsammans med brorsan Ebbe. Våra mattar tyckte vi var riktigt duktiga.    

Nu lovar matten att det inte skall ta 3 månader till nästa gång hon bloggar. Vi får väl se

Av Kerstin Nilsson - 7 april 2014 12:44

Nu är jag av den åsikten att varken jag eller hunden tjänar på att jag bara berättar när hunden är duktig. Nej om jag inte lär mig något av att det ibland kör ihop sig i träningen och erkänner att jag är inte världsbäst, jag kan inte allt utan tar hjälp av andra så kan jag ju lika gärna lägga ner projektet hundträning.
Så nu skall jag berätta vad som gick fel i lördagens spårträning och vad jag försökt göra för att lösa problemet.


I lördags hade vi en annan som la spåret åt Wilja en vars pinnar var relativt vittringsfria innan personen höll i dom på vårt spår. Spåret var kanske 250 meter med 4 apporter plus slut. Inga raka vinklar. Jag använde mig av långlina då jag ville se om hon dämpade takten när det inte var så nära till matte. Jodå takten dämpades men hon slog mera än hon brukar. Lärdom 1: Gå tillbaka till att använda kortare lina!!!!
Markeringen av apporterna förrutom nr.3 var urusel, som brukar vara klockren när jag lägger med mina pinnar som hon använt tidigare. Lärdom 2: Alla tävlingsspår är andras vittring på INte min vittring och använda pinnar = be någon annan om pinnar med deras doft på.

Så vad gör jag: Jo jag la 2 spår över gräsplanen på klubben idag
1 med mina väl invittrade pinnar 5 apporter med ca. 10 steg emellan.
1 med pinnar jag plockat ute som jag tog med plastpåse tog upp försiktigt 1 i taget och höll i dom mellan varje apport alltså 10 steg. = hinner inte bli mkt vittring på den korta sträckan.


Min plan var att börja med spår nr 2 = det med lite vittring på.
Naturligtvis med mitt skittaskiga minne så gjorde jag tvärt om. Tog det med väl invittrade pinnar och där var markeringarna klockrena Men jag kom på hur jag skall belöna alldeles själv. 
När hon markerar apporterna så skall jag rusa fram och busa leka med apporten där den låg och sätta på henne på spåret där. Inte låta henne komma emot mig och sätta på henne där hon och jag redan varit. Lärdom 3.
Sen avslutade jag det spåret med att plocka loss linan och kasta iväg apporten max belöning Ja men det brukar ju väldigt ofta sitta koltraster på planerna    Rusar iväg med pinnen i mun efter koltrasten släpper pinnen och rusar efter ut på vägen in en kort vända i skogen lika snabbt tillbaka tar upp pinnen och kommer tillbaka. Till spår nr.2 Precis som jag trodde betydligt sämre markering av apporterna så nu har vi något att jobba och fundera på och som sagt man skall inte bara tala om när det  går bra. Och tänk så tråkigt det skulle vara då inget att fundera och fnula på på nätterna när man int ekan sova.   

Av Kerstin Nilsson - 9 mars 2014 13:27

I dag har vi varit på sökträning så nu är i alla fall matte trött. 2 hundar var hon figg till och innan dess så körde hon Wilja.

Snacka om laddad hund som visste exakt vad hon höll på med. 6 skick på varje sida och ena sidan var bergig terräng Men mattes bästa tjej grejade det superbra. Figgarna var sådana där som matte har så roligt åt när hon läser bruksreglerna Där står 1 dold, 1 delvis dold ej full synlig och 1 öppen figg (eller ngt liknande. I dag var dom delvis dolda ej fullt synliga Inte fullt djup men vänta ni snart tar vi det också. Kanske inte 12 skick men gör man en sak svårare så borde man göra annat lite lättare. Men det dröjer nog några ggr innan vi är där. Sånt här tar tid och måste mogna i den lilla hjärnan minsann.


MEN JAG ÄR I ALLA FALL SUPERDUPER NÖJD med min hund idag       

Av Kerstin Nilsson - 9 mars 2014 07:12

Dags till vad undrar ni kanske Jo dags att göra detta till en träningsdagbok. Ja träning för hunden då inte matte. Hon hänger bara med på ett hörn liksom och kör hunden dit den skall.   


Vi börjar nu i denna veckan som varit. Matten har ju insett att det är bra mkt roligare att träna det som sker i skogsterräng än det som sker på lydnadsplan. Kan eventuellt bero på trevliga kamrater som också transporterar sina hundar dit dom skall just den dagen.

Ja till saken då. Vi börjar med tisdagen den 4 mars då matte tillsammans med Jenni och Sari träffades i skogen för att lägga spår. Matte började med ett spår på öppet fält där det blåste som   

Jenni la ett i skogen till Draken.


Sari la ett till Zero i ganska öppen terräng.


Och så här gick fältet: Första sträckan med 1 apport på spårade hon 75% med riktigtt bra fäste i spåret. Tyvärr inte vid apporten då så den gick vi över. Andra sträckan var katastrof då det blåste sidvind varken hund eller matte visste vad dom höll på med    Matten borde ju ha gjort det då hon lagt spåret 1 timme tidigare.

Sista sträckan var klockren och slutapporten suverän markering. Såg ut så här på sträckan.  

Sen gick vi Zero's spår Tyvärr glömde vi andra att fota det men det gick hyfsat för att vara ett av de första personspåren han gått på länge enligt matte.

Sen var det dags för vår stjärna då. DRAKEN är en fena på att spåra och markera apporter.  

Här har hon hittat 1 apport.   

Eftersom fältspåret inte gick ngt vidare bra så la jag ett nytt innan Drakens i Skog och där är jag supernöjd. Bildserie följer.


Här har någon gått. Bäst att följa efter.
 
Första apporten funnen
   
På't igen
 
Andra apporten funnen.
 
Fort fort matte kastar bort apporten som belöning och jag skall hämta tillbaka den/Wilja.

Nu är det bråttom
   
Här byter vi mot en godis.
 
Slutapporten funnen.
 
Nöjd och glad matte tackar för apporten.
 
Va kul det är med spår säger Wilja.
 
Puss fotografen

Presentation


Välkommen till hundarnas blogg.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kvistagrans blogg med Blogkeen
Följ Kvistagrans blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se