Kvistagrans blogg

Senaste inläggen

Av Kerstin Nilsson - 26 januari 2012 13:16

På morgonens hundpromenad så singlade snön ner så där vackert ni vet som på julkort. 2 av damerna fick springa lösa men den där damen som löper fick vara kopplad hela promenaden till hennes förtret.

Men jag får väl säga som så att ha en tik löpandes på 11 dygnet lös i skogen anser inte jag vara någon lysande idé precis. Fast jag är ganska säker på att Malin inte håller med om den saken.

Men en sak är säker att det är en himla härlig promenad det där och man kan göra den hur lång som helst nästan men det gjorde vi inte idag. 1 timme på morgonen får faktiskt räcka anser i alla fall jag. Fast jag är rätt övertygad om att somliga (läs 3) inte har samma åsikt om den saken.

I morgon bär det iväg till Uppsala för progprov och sen får vi se om vi vänder hemåt eller fortsätter. Ja ja det visar sig kan jag tro.

ANNONS
Av Kerstin Nilsson - 25 januari 2012 14:06

Nu har jag verkligen slagit på stort.

Eftersom den tilltänka killen till vår nästa kull valpar är en äldre gentleman så vill jag vara säker på att det blir valpar. Ja så säker man nu kan vara förstås. Allt beror ju på om tycke uppstår mellan det tilltänkta kärleksparet. Och det vet vi ju inte än då.

I alla fall så tog jag ett progesteronprov på Malin i går.9:e dygnet, alltför tidigt men det kan vara kul att se hur det ligger och hur det kommer att stiga tills på fredag då jag tar nästa. Och sen har jag ju så rysligt gott om pengar NOT!!!!  

I alla fall fick jag svaret idag och det låg på 4,9 i går vid lunch. Om det stämmer det jag läst så ligger hon på 14 på fredag och då blir nog lördag söndag lämplig parningsdag.

För att få svaret samma dag så åker jag direkt till Ultuna på fredag och passar på att i väntetiden fika hos Solan och pussa lite på Figge och Lycka. Malin får bli kvar i bilen med overall på för det är dumt att riskera ngt eftersom Figges mamma är Malins mormor. Lite taight kanske.  

Jag ser verkligen fram emot valpar nu och hoppas på ett lagom stort gäng av bägge könen. 5-7 vore alldeles lagom tycker jag.

ANNONS
Av Kerstin Nilsson - 17 januari 2012 09:19

I går åkte vi ut i skogen, långt bort från ära och redlighet. Och det var väl tur för jag säger bara en sak. Det fanns rådjur där, vilket 2 av damerna Nilsson talade om mycket tydligt.

Vet ni vad jag önskar mig??? Jo en megastor åker äng på så där en 100 hektar utan skog så man kan se dom hela tiden. Nu är dom inte ur synhåll mer än kanske en halv minut jo upp till 1 minut kanske för i går tog jag tid. Men det känns som en evighet när man inte hela tiden ser dom. Dessutom är det så att är det öppet så håller somliga sig väldigt nära och är så villig till arbete på mina villkor. Men skogen drar den liksom. Och det är klart att är matte pisstråkig och bara går där på vägen så finns det ju bra mycket mera spännande saker i skogen. Och då får man väl leta rätt på det själv då.

Men nu står i alla fall parning på almanackan för Mallenuttan har börjat löpa. Ja det är 1:a dagen men det händer i alla fall ngt.

Denna gång skall jag göra ngt jag aldrig gjort förrut .

Jag skall göra ett progesteronprov. Dels p.g.a att Malin brukar vara väldigt uppvaktande mot sina kamrater här hemma väldigt tidigt och dels för att den tilltänkta hanen är 11 år gammal. Då kan det vara bra att få veta när hon är i höglöp. Detta skall bli så spännande tycker jag. Lilla söta Mallenutten (med en räv bakom örat) skall förhoppningsvis bli mamma. Pluttan   

Av Kerstin Nilsson - 27 december 2011 11:43

Här har vi haft det lugnt under julen. Ja lugnt och lugnt kanske är överdrivet eftersom vi hade stopp i avloppet dagen före julafton vilket matte arbetade med i 2 timmar men det blev inte okej tyvärr.

Så på julaftonen efter julgröt med Max Maja Torbjörn och Magnus så ägnade Matte och Torbjörn sig åt att försöka rensa avloppet både här och där vilket gjorde att på juldagen så verkade det ha löst sig.

Men på julaftonskvällen fick vi mera främmande av Kristina och Bert och matte skulle göra revbensspjäll i år. Vilket visade sig inte gå eftersom en liten Ruth snodde det medans matte var och kollade avloppet.

Så dom fick nöja sig med den andra julmaten och det var nog alldeles tillräckligt för matte hade ont i magen efteråt.

Men inte Ruth inte.

På juldagen så var matte en sväng till jobbet för att fixa innan annandagens lydnadstävling. Och hundarna fick en promenad med Magnus. Efter det kollade vi på TV Beethoven var det och somliga kollade särskilt noga.

 

Men den hunden har en massa konstiga sovstilar eller liggstilar kanske man får säga att det är.
 
I morse låg alla 3 hundarna på samma sätt på en gång.
 
Nu skall vi koppla av för matte har redan varit på klubben och plockat, dammsugit, skurat och fixat.

Ha det så gott allesammans och

EN GOD FORTSÄTTNING till er alla.

Av Kerstin Nilsson - 4 december 2011 19:33

I dag skulle vi gå på den senaste promenadslingan men där stod det 2 bilar så det blev en helt annan väg och tyvärr betydligt mörkare var det. Men vi kan väl säga som så att minifrolic och havrefras var helt godkänt hundgodis.


Först har vi Ruth som kommer i flygande fläng.   
Och sen Malin i full galopp
 
Här lyckades jag fånga alla 3 på samma bild. Inte illa. 
Malin och Doriz har hittat något spännande spår att kontrollera minsann.
Och Ruth blev fångad mitt i bajsningen samtidigt som man luktar. Hon är väl tjej och kan göra 2 saker samtidigt. 
Och så Malin igen i flygande fläng.   
Doriz lyckades stå stilla åtminstone en liten stund.
Och så Malin igen som fick riktigt läskiga ögon på den bilden.   
Jaha och i flygande fläng igen på väg mot nytt mål.
Sonen först och Ruth och Doriz .   
Och här blev Malin lite törstig minsann
Och så Ruthan igen som springer och springer så det står det härliga till. 
Doriz på spaningsuppdrag
      
Och så gjorde vi ett fynd i ett träd. Ser ni det???    
Efteråt sussar man riktigt sött och nära nära varandra.

Av Kerstin Nilsson - 1 december 2011 22:35

Nu för tiden har jag återvänt till gamla promenadstråk. Inga bilar eller stora vägar finns i närheten. Skogen har huggits ner och trots att jag inte gillar kalhyggen så gillar jag denna promenadväg. Man ser rysligt långt och i hyfsad snabb takt (ja på matten då såklart)    så tar den ungefär 1,15 minuter då hundarna kan vara lösa mestadelen av tiden. Och det är så härligt att se dem sträcka ut i full galopp fram och tillbaka över grusvägen och ut på hygget på andra sidan. Ja och sen har vi ju alla vattenfyllda diken vid vägkanten dom plaskar runt i såklart. Inte lika poppis hos matte kanske.  Men vad sjutton det får man ta för efteråt är dom fantastiskt nöjda. Ibland tycker jag lite synd om en del springrar som nästan alltid får gå i koppel, det blir inte samma motion oavsett hur länge dom får gå. Men alla har kanske inte samma möjlighet att ta sig iväg till orörd natur, nja orörd och orörd vet jag inte om detta är direkt men det är i alla fall rätt ofarligt att ha dom lösa där. Orsaken till att jag inte går där sommartid är att det är 2 miljoner fästingar och även orm då och ingen dera av de djuren är jag särskilt förtjust i precis. Inte så kul att sitta en halvtimme efter promenaden och procka så där en 20-40 fästingar på samma hund. Och har man dessutom flera så tar det sin tid och äckligt är det också. Så det får bli min sen höst och vinterpromenadväg. Det jag glömmer varje gång är kameran men någon gång skall jag väl komma ihåg den så ni kan få se bilder på älsklingarna också.

I dag hade Mallenuttan lite otur för hon stack iväg och var väl borta utom synhåll ca. 1 minut. När hon kom tillbaka blödde hon lite från ett litet sår vid nosspegeln och blev då kopplad av mig. Och då kom hon nog på att hon var lite trött för hon gick vid min sida i åtminstone 5 minuter innan jag släppte henne igen och sen var det full galopp igen. Jag tror att hon skulle kunna gå i full galopp ungefär i 2 timmar utan att sakta på farten om hon fick. Men så fort hon kommer inomhus så är avknappen på direkt. Finns ingen stress där inte men däremot om jag bjuder till lek eller apportering så är hon direkt på hugget oavsett om vi nyss varit ute. Nej nu skall nog både jag och hundarna sova, vi får se om jag kommer ihåg kameran i morgon. Det lär visa sig.

Mors!!!!!!   

Av Kerstin Nilsson - 15 november 2011 12:36

Löptikar är ett släkte för sig minsann.Men på sätt och vis har dom det ganska bra.

Har kommit på att med löp ingår gratis tamponger (ja dom måste vara gratis för jag har inga att stjäla)

Det är bara ett problem!!!!

Dom vet inte hur dom skall använda dom utan stoppar dom i öronen och blir totalt döva.   

Dessutom delar dom med sig till en hel del hanar har jag hört.

Nej tacka vet jag tikar som inte löper.   

För tillfället är det Ruth som har tamponger i öronen.

Malin har bara löp i benen hon   Efter dagens första promenad, ja promenad och promenad vet jag inte om hundarna håller på med. Det är nog bara jag som promenerar minsann utom när jag ledsnat på att inte ha en aning om vart de 2 yngsta befinner sig i skogen utan kopplar dom.

Den enda det är ordning på är Doriz som far och flänger men oftast inom synhåll och dessutom lyder när man säger stopp och nej o.s.v

Men förövrigt hade vi en härlig om dock lite kall promenad i skogen.

Av Kerstin Nilsson - 31 oktober 2011 20:46

I morse tog jag med mig alla hundarna ut på en långpromenad. 2 i koppel och 1 lös och så växlade jag mellan hundarna.

Den som fick vara lös mest var Doriz för henne går det att stoppa om man är uppmärksam när det börjar bära iväg.

Det är värre med de andra två för när man släpper dom lösa är det som att tända eld på en krutdurk.

Fast efter 30 minuters promenerande i koppel var även Duracellen Ellen uppmärksam. Hon fick lite träning av apportering och markeringsövningar och hölls sig riktigt nära. (För ovanlighetens skull).

Men en sak är säker att det är tröttande att gå i koppel i en timme samtidigt som det luktar av massor av spännande saker typ ÄLG. Vi såg stora färska spår av en älg och jag är glad att just då var alla 3 kopplade.

Vi kan väl berätta att i lördags gick det inte lika bra att stoppa Doriz vilket kanske berodde på att yngsta sonen och jag var upptagna med att plocka trattisar och äldsta sonen gick med barnbarnen och 2 hundar i koppel. Drevskallet ljöd vackert i skogen vill jag lova fast efter vad vet vi inte. Men fanns det någon jägare ute så kan vi väl hoppas att han eller hon såg den. Senare på kvällen fick vi rapport om att det skjutits 6 rådjur och 1 älgkalv för Figge. Han är duktig den killen.

Presentation


Välkommen till hundarnas blogg.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kvistagrans blogg med Blogkeen
Följ Kvistagrans blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se