Kvistagrans blogg

Direktlänk till inlägg 5 februari 2018

En 66 årig väg till bättre hälsa.

Av Kerstin Nilsson - Måndag 5 feb 16:16

Jaha nu var det då dags att börja blogga igen. Åtminstone är intentionen den.
Sen vet vi ju hur det brukar gå med den saken ;-)

Nu tänkte jag blogga om min resa mot en lägre vikt och en smidigare mindre värkande kropp.
Ja som rubriken säger så är det nog 66 år som jag lidit av övervikt. Nja inte riktigt men hela mitt vuxna liv från 15 års ålder så har jag till och från kämpat med vikten. Nu får det vara slut på denna berg och dalbana upp och ner. Jag är less och förbannat trött på det så nu ska jag lägga in en högre växel för att nå ett mål där jag kan sova åtminstone 5 timmar i sträck utan att vända och vrida mig och gå upp varannan timme för att det gör ont, för att jag får kramp elelr helt enkelt bara behöver uppsöka hemlighuset.

Började för 1 vecka sedan följa Anna Halléns bok Sluta banta gå ner i vikt. Den är baserad på LCHF modellen dock med de flesta recept med fisk, kyckling och kalkon. Ja och så livräddaren ÄGG !!!
Och en sak är säker. Har du ätit ägg från frigående höns ute och inne så vill du inte ha köptas ägg någonsin mera. Tack snälla Petra för att du har höns och Eva och Gunnar för att ni hjälper till med dom.

Har dessutom börjat dricka collagen och hyaluronsyra för människor så vi får väl se om det också kan göra lite nytta mot en kropp med mindre värk.

Magnesium är beställt och skall också för intas nu ska jag må bättre. Försvinner bara snön och det blir varmare är jag ändå gladare.

Jag återkommer med rapport om hur det går framöver och hoppas på att kunna bifoga lite bilder av både mat och natur. Och vill det sig riktigt illa så kanske ni även får se en och annan bild på min nya aktivitet som än så länge är hemlig. Jag mste bara hitta vissa saker först ;-)

Mors och goodbye för denna gång.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Nilsson - Söndag 25 feb 15:25

Ja så blev det ju som förväntat att jag glömmer bort att blogga.Måste bero på vädret för detta är inte min grej. Jag fryser!!!!!Men ätandet går riktigt bra förrutom gårdagens fika med semla på IKEA. Men för att vara en semla för 15:- var den riktigt ...

Av Kerstin Nilsson - Fredag 16 feb 13:21

I morse var jag väldans trött. Klev upp tidigt så hundarna fick gå ut men dom fick ingen frukost för jag la mig på soffan en stund. Vid 7 tiden kom sonen upp och frågade om jag kunde skjutsa honom till jobbet. Och visst på med kläderna hundarna fick ...

Av Kerstin Nilsson - Lördag 10 feb 19:06

I torsdags var första gången jag sk. syndade = gjorde avsteg från dieten. Klubben hade årsmöte och jag bakade en smörgåstårta till mötet. För att vara som alla andra (dumt tänkt) så åt jag ingen riktig middag, dock en kycklingklubba för att int eta s...

Av Kerstin Nilsson - Onsdag 7 feb 20:22

I morse vaknade vi till lite mera snö och -11 ute. Vackert jovisst men kallt som attans. Eftersom Mary och jag skulle på Appellkurs så kunde ju inte de andra följa med och sitta i bilen. Så efter deras och min frukost så fick dom gå en prommis. Avoca...

Av Kerstin Nilsson - Tisdag 6 feb 07:53

I dag började vi dagen med lite messkonversation efter att ha tittat på termometerns utetemperatur. Betydligt bättre än gårdagens temperatur på -11,5 när jag gick till sängs. Tog en tablett magnesium till middag och det blev lite sprutt på magen så d...

Presentation


Välkommen till hundarnas blogg.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kvistagrans blogg med Blogkeen
Följ Kvistagrans blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se