Kvistagrans blogg

Direktlänk till inlägg 15 november 2013

Det bubblar över

Av Kerstin Nilsson - 15 november 2013 17:10

Nu måste jag bara få skryta lite med min lilla plutta.

I onsdags hade vi återträff på slyngelkursen. Vi tränade de flesta moment i lydnadsklass 1 och det gick förvånandsvärt bra. Visst emellan momenten är hon int ehelt fokucerad på mig men än så länge tar jag det även om det snart börjar bli dags att tajta till den biten. Mera träning av ögonkontakt fodras för det finns ju så mkt annat som är spännande att lukta på och att kika på och att lyssna på. Inte lätt att snart vara 9 månader och lite full i bus.   


Men säga vad man vill den där matten hon kan då för sjutton inte hantera ett långt koppel. Hunden går mycket bättre i fria följet än i linförighet. Det får matten träna på minsann.

Hoppet = ettans hopp hade vi tränat på 1 gång innan dess men förrutom en tjuvstart så gjorde hon ett jättebra hopp nu skall vi nöta ingångar.

Platsliggning funkade även om matte inte gick så långt ut som man skall men det skall kännas tryggt och bra först innan man ställer kraven anser i alla fall denna matten.

Ställande under gång testade vi en gång med belöning av bollkastning bakåt och där var matte taskig mot den hunden som satt snällt bredvid sin matte för bollen hamnade i princip precis bredvid honom men både Wilja och Sigge fixade det riktigt bra.

Vi avslutade med att prova på en budföring och JA matte är supernöjd även om vi inte körde på fullt avstånd. Leverfärssnittar is da shit.


Sen var vi för första gången med på söket med nytt gäng i torsdags och hon gick skitbra. Som sagt leverfärssnittar och klicker is da shit även där.


I dag har vi tränat kontakt kontakt kontakt enbart det, klick godis så fort hon tittade på mig och lite förvirrat blev det någon gång då hon kastade sig ner i liggställning men det genererar inte belöning.

Sen har vi tränat framslag inför söket och jäklar så lätt hon fattar vad jag vill trots störning från planen bredvid så gjorde hon klockrena slag hämtade motsols och kom till mig. Än är det inte 50 meter eller längre utan vi håller oss än så länge till ca. 25 meter och det var klockrent varje gång.

Sen att fröken hade myror i brallan och kom efter mig ett par gånger gjorde mindre eftersom det var så lätt att bara säga nej sätta om och vara lite tydligar med stannakommandot.


Så dessa 3 dagar har det vara läge att ropa YABBADABBADOO som hon är döpt till i stamtavlan.


Och till dom som funderar så har även de andra två fått sin beskärda del av träningen även om dom inte varit med på söket. Dom är lika duktiga dom fast matte är inte fullt lika petig med att det skall sitta perfekt där.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Nilsson - Söndag 25 feb 15:25

Ja så blev det ju som förväntat att jag glömmer bort att blogga.Måste bero på vädret för detta är inte min grej. Jag fryser!!!!!Men ätandet går riktigt bra förrutom gårdagens fika med semla på IKEA. Men för att vara en semla för 15:- var den riktigt ...

Av Kerstin Nilsson - Fredag 16 feb 13:21

I morse var jag väldans trött. Klev upp tidigt så hundarna fick gå ut men dom fick ingen frukost för jag la mig på soffan en stund. Vid 7 tiden kom sonen upp och frågade om jag kunde skjutsa honom till jobbet. Och visst på med kläderna hundarna fick ...

Av Kerstin Nilsson - Lördag 10 feb 19:06

I torsdags var första gången jag sk. syndade = gjorde avsteg från dieten. Klubben hade årsmöte och jag bakade en smörgåstårta till mötet. För att vara som alla andra (dumt tänkt) så åt jag ingen riktig middag, dock en kycklingklubba för att int eta s...

Av Kerstin Nilsson - Onsdag 7 feb 20:22

I morse vaknade vi till lite mera snö och -11 ute. Vackert jovisst men kallt som attans. Eftersom Mary och jag skulle på Appellkurs så kunde ju inte de andra följa med och sitta i bilen. Så efter deras och min frukost så fick dom gå en prommis. Avoca...

Av Kerstin Nilsson - Tisdag 6 feb 07:53

I dag började vi dagen med lite messkonversation efter att ha tittat på termometerns utetemperatur. Betydligt bättre än gårdagens temperatur på -11,5 när jag gick till sängs. Tog en tablett magnesium till middag och det blev lite sprutt på magen så d...

Presentation


Välkommen till hundarnas blogg.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kvistagrans blogg med Blogkeen
Följ Kvistagrans blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se