Kvistagrans blogg

Direktlänk till inlägg 4 oktober 2013

Inte lätt det här.

Av Kerstin Nilsson - 4 oktober 2013 22:08

Det är inte alltid lätt att inte ha för bråttom med en lättlärd hund.

I onsdagskväll var vi ju på kurs Wilja och jag och det mesta gick alldeles utmärkt (som vanligt). Jo jag vet nu skryter jag och egentligen gillar jag inte det men vad sjutton skall man göra när man bara vill bubbla över om sin duktiga 7 månaders valp.

Som ni säkert alla som läst denna blogg så bara älskar jag denna hund. Det finns så mycket i henne och ändå är hon vid träning så oerhört följsam och lättlärd. Ja ja för att återgå till det jag tänkte berätta om då. Till saken heter det visst.

Uppletande var grejen som inte alls fungerade i onsdagskväll. Nu har jag mina teorier om det men det tar vi inte här och nu för det är bara teorier och kan inte bevisas.

Så torsdag morgon satt jag vid datorn och funderade på om jag inte borde träna lite uppletande någonstans. Hade väl inte mer än tänkt tanken så ringer Thomas och undrar om jag skall med och träna uppletande. SJÄLVKLART var svaret Jag kommer. Tog med mig en röd vante som hon inte haft som leksak MEN kompisen till den har hon i hundgården, vilket kanske är förklaringen till att den saken ville hon absolut inte hämta alls.

Så vi lånade Baxas grejer och med målbildsträning så fungerade det alldeles utmärkt trots att matte ramlade raklång i skogen (vilket enligt Wilja var skitskoj) Men hon hämtade grejerna gång på gång tills jag testade med den röda handsken och Tji fick jag även denna gången. Fast eftersom jag inte litade på att hon skulle sitta kvar alldeles själv när jag kopplade loss henne så blev skicken inte alls som jag vill ha det. Svårt att ha hund på vänstersida hålla i halsbandet med högerhanden och peka med vänsterhand/arm.

Men men kraven skall höjas så det gjorde vi idag. Första skicket målbildsträning Hon fick kopplad följa med mig ut där jag la grejen Glasögonfodral Funkade klockrent och då skärpte jag till kravet satt henne på sitt stanna kvar gick ut ca. 5 meter och lade ner grejen plånbok med strumpa runt. Gick tillbaka riktade in henne och skickade KLOCKRENT!!!!!!

Då undrar ju vän av ordning varför jag böt plats och gjorde det 1 gång till vilket resulterade i fiasko. Visst leta gjorde hon men inte efter någon löjlig plånbok med strumpa och eftersom hon än inte har lärt sig prata så kunde hon inte berätta vad det var hon letade efter. Matte misstänker ev. hare eller nåt vilt djur men men jag vet inte. Varför skall jag ha så jäkla bråttom att skärpa till kraven?????? Jo visst det börjar bli dags men jag kan väl lugna mig och inte överarbeta när ngt nytt lärs in. Så nu backar vi tillbaka lite och i morgon skall vi kanske vara med på spårträning och på söndag sök Men vi får se hur hon är efter morgondagen om hon kan fokucera om och om matten kan inse att hon är bara 7 månader. Men vi har kul när vi tränar och fröken tål mer än vad matte tror och en gång är ingen gång Börja om och gör rätt så blir det bra det här. Hunden är det inget fel på det är värre med matten.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Nilsson - 25 februari 2018 15:25

Ja så blev det ju som förväntat att jag glömmer bort att blogga.Måste bero på vädret för detta är inte min grej. Jag fryser!!!!!Men ätandet går riktigt bra förrutom gårdagens fika med semla på IKEA. Men för att vara en semla för 15:- var den riktigt ...

Av Kerstin Nilsson - 16 februari 2018 13:21

I morse var jag väldans trött. Klev upp tidigt så hundarna fick gå ut men dom fick ingen frukost för jag la mig på soffan en stund. Vid 7 tiden kom sonen upp och frågade om jag kunde skjutsa honom till jobbet. Och visst på med kläderna hundarna fick ...

Av Kerstin Nilsson - 10 februari 2018 19:06

I torsdags var första gången jag sk. syndade = gjorde avsteg från dieten. Klubben hade årsmöte och jag bakade en smörgåstårta till mötet. För att vara som alla andra (dumt tänkt) så åt jag ingen riktig middag, dock en kycklingklubba för att int eta s...

Av Kerstin Nilsson - 7 februari 2018 20:22

I morse vaknade vi till lite mera snö och -11 ute. Vackert jovisst men kallt som attans. Eftersom Mary och jag skulle på Appellkurs så kunde ju inte de andra följa med och sitta i bilen. Så efter deras och min frukost så fick dom gå en prommis. Avoca...

Av Kerstin Nilsson - 6 februari 2018 07:53

I dag började vi dagen med lite messkonversation efter att ha tittat på termometerns utetemperatur. Betydligt bättre än gårdagens temperatur på -11,5 när jag gick till sängs. Tog en tablett magnesium till middag och det blev lite sprutt på magen så d...

Presentation


Välkommen till hundarnas blogg.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kvistagrans blogg med Blogkeen
Följ Kvistagrans blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se