Kvistagrans blogg

Direktlänk till inlägg 5 september 2013

En sådan där dag ni vet

Av Kerstin Nilsson - 5 september 2013 08:18

Vissa dagar är bättre än andra vad gäller hundträning, och igår var en sådan dag. Tjejerna var med ut på klubben när jag skulle jobba och före så blev det tid för lite röj och spring i hagen. Det är så skönt att kunna släppa dom där kasta en boll eller något och sen springer dom och rusar runt som tokar. Ja inte damen Doriz då hon letar mest godis och ställer gärna upp på lite lydnadsträning för en kvarts minifrolic. Lilla <3 Men radarparet Malin och Wilja dom röjer dom med en snörboll eller en kamptrasa jagar varandra Ja eller rättare sagt Wilja jagar morsan som än så länge är liiiiite snabbare till grejen jag kastar  Eller så har hon fortfarande pondusen att säga DEN ÄR MIN fast helt ljudlöst då. Ja ja vem bryr sig om hur och varför hon alltid är först. Huvudsaken är ju att dom har roligt. Och det har dom.

När jag sedan hade jobbat klart tränade jag med allesammans lite lydnadsträning och lite apporteringsträning. Och då fick jag dagens första goa skratt vilket blev flera stycken faktiskt. Så fort jag belönade Malin med snörbollen jagade hon ifatt den, skenade in i agilityhagen gjorde ett ärevarv och kom sen till mig för lite kamp. Nästa gång efter väl utfört moment och kast av snörbollen upprepades samma sak Jagade ifatt den, in i hagen 1 ärevarv och tillbaka för lite kamp. 3 ggr på raken hände det. Vad skall man göra annat än skratta    Sen beslöt jag mig att gå den rundan vi har i skogen med olika moment på lappar på träden som sitt, inkallning gå fint i koppel ( där blev det svårt eftersom jag hade bestämt mig för att ha henne lös.) För er som inte läst min blogg på länge så är Malin min lilla jaktidiot. Har knappt gått att släppa lös utan att hon stuckit som en oljad blixt och jagat. Inte om man haft något för sig som att låta henne apportera kottar eller något sånt men så fort man inte haft fokus på liten Malin så vips har hon varit borta och då lååååååååångt borta. Nu gick hon lös hela promenaden utom just vid skylten gå fint i koppel, och uppförde sig som om hon aldrig någonsin tänkt tanken att gå ifrån sin matte. Mattes min var som sådan.  

Sen åkte vi hem och alla fick ett rejält benmål till lunch(eftermiddagsmål) eftersom Wilja skulle på slyngelkurs på kvällen och kvällsmålet skulle bli senare så blev det ett rejält mål med ben.

Ja och så tar vi då och berättar om slyngelkursen då. Som dom som läst här förr så kanske ni förstått att jag är ganska rejält nöjd med min lilla fröken. Det finns så mkt bra i henne det gäller bara att förvalta det rätt och inte dämpa den farten och den glädjen hon besitter utan komma ihåg att hon faktiskt bara är 6 månader. Åkte dit tidigt släppte henne lös på samma runda som Malin och jag gått kring lunch och hon sprang hon stannade och nosade både här och där, men hade fullständig koll på var jag var. Kallade in ett flertal gånger och hon kom varje gång i full galopp, fick en klapp och sen iväg igen. Vad jag var ute efter var att varva ur henne lite.

Först hade vi lite teori och presentation av oss och vad vi gjort tidigare med hunden. Sen ut på planen för lite övningar sitta snyggt vid sidan, kunna gå snyggt i koppel och ha kontakt lite ligg och inkallning samt sitt stanna kvar. Vad hon inte kan än är sitta kvar själv för en inkallning utan att någon håller i men det har vi inte tränat på heller. Det får väl bli veckans träning för det andra är hon jätteduktig på. Däremot är hon så himla glad när vi skall göra något så säger jag Wilja så hoppar hon gärna upp på mig med frambenen men det var ju inte riktigt meningen men än så länge tänker jag inte bråka om det alltför mycket. Men matte åkte i alla fall hem med ett stort leende på läpparna. Så igår var en bra dag så även i förrgår så det tar sig. Jag har nog kommit på att egentligen (trots att jag har mera ont) så gillar jag hösten bättre än en supervarm sommar. Men det är klart det är inte många höstar som är som denna varit hittills. Helt underbar är den.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Nilsson - 25 februari 2018 15:25

Ja så blev det ju som förväntat att jag glömmer bort att blogga.Måste bero på vädret för detta är inte min grej. Jag fryser!!!!!Men ätandet går riktigt bra förrutom gårdagens fika med semla på IKEA. Men för att vara en semla för 15:- var den riktigt ...

Av Kerstin Nilsson - 16 februari 2018 13:21

I morse var jag väldans trött. Klev upp tidigt så hundarna fick gå ut men dom fick ingen frukost för jag la mig på soffan en stund. Vid 7 tiden kom sonen upp och frågade om jag kunde skjutsa honom till jobbet. Och visst på med kläderna hundarna fick ...

Av Kerstin Nilsson - 10 februari 2018 19:06

I torsdags var första gången jag sk. syndade = gjorde avsteg från dieten. Klubben hade årsmöte och jag bakade en smörgåstårta till mötet. För att vara som alla andra (dumt tänkt) så åt jag ingen riktig middag, dock en kycklingklubba för att int eta s...

Av Kerstin Nilsson - 7 februari 2018 20:22

I morse vaknade vi till lite mera snö och -11 ute. Vackert jovisst men kallt som attans. Eftersom Mary och jag skulle på Appellkurs så kunde ju inte de andra följa med och sitta i bilen. Så efter deras och min frukost så fick dom gå en prommis. Avoca...

Av Kerstin Nilsson - 6 februari 2018 07:53

I dag började vi dagen med lite messkonversation efter att ha tittat på termometerns utetemperatur. Betydligt bättre än gårdagens temperatur på -11,5 när jag gick till sängs. Tog en tablett magnesium till middag och det blev lite sprutt på magen så d...

Presentation


Välkommen till hundarnas blogg.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kvistagrans blogg med Blogkeen
Följ Kvistagrans blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se