Kvistagrans blogg

Direktlänk till inlägg 8 november 2010

skogspromenad utan mamma

Av Kerstin Nilsson - 8 november 2010 11:54

I morse åkte jag och Malin och Ruthan ut med Anna-karin för att promenera med Solo och Anne. Eftersom Doriz löper på 13 dygnet så fick hon inte följa med.

Inte poppis vill jag lova från hennes sida att få vara ensam hemma. Fast egentligen kanske hon tyckte det var rätt skönt att slippa sina odrägliga döttrar.

Solo hade hon nog gärna träffat men den träffen hade nog slutat med otillåtna valpar. Ingen inavel här inte.  

Nej sådant håller vi inte på med på denna kenneln.

Meningen denna veckan var att vi skulle ha gått ett öppenklass spår men tiden räcker inte till för allt så nu blir det trimning av Yatzy och lydnadsträning av Malin istället. Skogen finns ju kvar och om nu bara snön dom varnar för smälter bort snabbt så kanske vi kan få till det nästa vecka istället.

Sen skall kajan trimmas en dag också men eftersom hennes matte har varit lite dålig så har vi inte kunnat få till det än.

Men det börjar bli dags att se hur tjejen ser ut som under våren februari/mars skall paras och sen bli mamma till vår X-kull. Ja herregud vad skall man döpa dom valparna till på den bokstaven. Ett namn är redan färdigbeställt. En hane skall heta Xantas Littel Helper och kallas för Nisse. Så vi får väl hoppas att det blir någon hane då som passar till den köparen.   

Ja att det blir några valpar överhuvudtaget för det vet man ju aldrig, men det lär visa sig så småningom.

Och till er jag lovat skall få komma och kika på Kajan så är det lite problematiskt för matte/fodervärden får inte köra bil på många månader så vi får väl se hur det blir med den saken. Men på något sätt skall vi väl få till det också även om det kommer att ta lite längre tid än tänkt från början.

Nej nu skall jag åka och jobba mina timmar och sen blir det en skogsväng till där mamma Doriz får följa med.

Vi hörs och syns så småningom.

  

 
 
Salza

Salza

9 november 2010 07:54

Har du en fågel???? En kaja? En sån där som sitter högt uppe i trädet och skriker och bara retas.. en sån vill jag också ha!!
Du får gärna skicka en, som en försenad 4½-års present ;)

Salza

PS. matte hälsar att vi inte alls behöver nån kaja... men bry dig inte om henne, hon förstår sig inte på såna saker! :)

http://www.tedsams.com

Kerstin Nilsson

11 november 2010 22:11

Du vet väl hur svårt det är med tillgången på fågel så då får man göra egna :-)
Skickar en kajbebis i juni/juli eller nått. Då har du ju hunnit fylla 5 år.

 
Ingen bild

Majken

11 november 2010 10:08

Xerxes kanske? Fast jag tror på Xantippa passar bättre till min/vår brun-vit-tan (om det blir någon sån) bebis! :)

Kerstin Nilsson

11 november 2010 22:09

Xantippa har jag funderat på men kolla vem och hur hon var så kanske du/ni blir tveksamma över namnet.

 
Ingen bild

Majken

11 november 2010 23:11

Oj, vilket rivjärna vi skulle få då! Matte lutar åt en Xenia istället, efter att ha läst om Sokrates fru. Huvva vilken hemsking!

Kerstin Nilsson

8 december 2010 08:50

Jag sa ju det!!! Xenia är väl namnet på krigarprinsessan och det har jag tänkt att döpa någon till. Men hon var svarthårig i serien.

 
Ingen bild

Annica i Kiruna

12 november 2010 21:11

Jag har haft en Xandy och en Xindra... gordonsettrar. Men vi sade X:en som Ssss så det gick bra. Då kan man ju hitta på vad som helst.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kerstin Nilsson - 23 januari 2021 11:19

Veckan som varit har varit en skitvecka med dränering av energin.Wilja opererade ju bort juvertumörer förra veckan på onsdagen. Ibland önskar man att dom inte vore så jäkla pigga och glada då det varit svårt att hålla henne i stillhet. I måndags skul...

Av Kerstin Nilsson - 14 januari 2021 16:04

Denna veckan har det hänt en del hos oss.I söndags träffade vi Ylle's syster Ronja för en träff i skogen. Matte hade en konstig idé om att vi skulle ta en speciell stig där det inte fanns så mycket utrymme att röja med varandra för systrarna. Ha sa d...

Av Kerstin Nilsson - 12 januari 2021 08:56


  Här har vi det senaste tillskottet i kenneln. Hon heter Kvistagrans Lilla My men kallas Ylle. Just för tillfället (åtminstone igår) borde hon heta Hundjävel. Hon är en underbar knappt 6 månaders valp utom när hon ska åka hem från timmespromenad i ...

Av Kerstin Nilsson - 12 januari 2021 07:58

Det här får bli en nystart på bloggandet som kommer att handla om allt möjligt.Vi får väl se hur länge det håller. Jag måste nog göra om startsidan också då det är lite annorlunda fördelning av hundar numera och av diet.LCHF fungerade inte alls längr...

Av Kerstin Nilsson - 25 februari 2018 15:25

Ja så blev det ju som förväntat att jag glömmer bort att blogga.Måste bero på vädret för detta är inte min grej. Jag fryser!!!!!Men ätandet går riktigt bra förrutom gårdagens fika med semla på IKEA. Men för att vara en semla för 15:- var den riktigt ...

Presentation


Välkommen till hundarnas blogg.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards