Kvistagrans blogg

Alla inlägg under april 2010

Av Kerstin Nilsson - 8 april 2010 18:27

Meningen var ju att tidigare valpköpare skulle ta lilla Lisa numera omdöpt till Tingeling eller rättare sagt Thingeling eftersom hon heter Wild Thing i stamtavlan. Ngt kul skall man väl ha.

Nu blev så inte fallet så för tillfället har jag 3 valpar kvar hemma. What A Feeling som är bokad men familjen kan inte hämta förrens sista april så tills dess blir hon inackorderad här.

Lilla Thingeling som har smaknamnet Thingla och så min egen Waltzing Mathilda då som kallas Wilda.

Har fått rapport från de 4 som flyttat och dom är visst jätteduktiga med rumsrenheten och allt annat en harmonisk och trygg valp säger dom att dom fått. Vilken tur.   

Här hemma är det fullt ös med mina 3 småttingar men dom sover även jättebra och är jätteduktiga med att säga till när dom behöver gå ut. nattetid sover dom ju fortfarande i valphagen och då händer det en och annan olycka men det blir oftast bara 1 av varje sort som finns på tidningen på morgonen. kanon tycker jag.

I morse efter maten så stängde jag in valparna och tog årets första cykeltur med både Doriz och Malin. För Malins del var det ju första gången och först var det ju lite konstigt men sen pinnade hon på i god takt. naturligtvis blev det ingen lång cykeltur första gången men nu är debuten gjord i alla fall.

Senare på dagen efter valparnas lunch och mitt jobbande så tog vi en sväng till skogen Doriz, Malin och jag och herregud vad den svarta faran springer. Hit och dit och fram och tillbaka. Jag blir alldeles trött av att bara titta på henne. Både Doriz och Malin gjorde fynd bestående av rådjursben i skogen som dom snällt apporterade till mig som naturligtvis gjorde som jag brukar. tackade, tog emot och hängde upp i ett träd.

Visst tycker även jag att det är äckligt men vill man att dom skall apportera vilt är det bara att se glad ut och berömma för att dom lämnar av, ruttet eller inte spelar ingen roll.

Av Kerstin Nilsson - 6 april 2010 18:56

I dag har Lova och jag varit till zooaffären för utprovning av sele. Matte vill ha ett sele när hon skall åka båt med Lova för det känns liksom säkrare då så eftersom det var enklare för mig att handla sele med hunden med så fick hon en biltur också.

Inte poppis vill jag lova hon mådde illa på hemvägen på ditvägen var det inte så mkt gnäll men då satt hon i bur.

Inne på zooaffären tyckte hon det var riktigt spännande att sitta på disken och prova sele. Duktig liten kicka.  

Sen har Hero och Lova blivit trimmade med maskin kan väl säga som så att han tyckte inte det var speciellt kul för att inte tala om att bli duschad och tvättad med schampoo. Lova blir badad i morgon innan flytten. hero flyttar först.

Så i morgon eftermiddag finns det bara 3 valpar kvar hemma tänk så tomt det skall bli fast rätt skönt trots allt.

Rapport har kommit från Wille som är helt underbar och duktig enligt uppgift. Skönt att dom sköter sig småttingarna.  

Av Kerstin Nilsson - 4 april 2010 20:36

Nu har vi blivit veterinärbesiktigade, vaccinerade och chipsmärkta. 2 av oss har fått eget pass också.
Wilderness Girl som skall åka hela vägen till Danmark och Will To Please som skall till Åland.

Vi kan väl meddela att det var ingen höjdare att bli vaccinerade eller chipsmärkta ja förrutom Wilderness Girl "Nickie" som inte sa ett ljud.

Men sen fick vi ngt roligt på vår altan. Titta får ni se vem som blivit tagen både bakifrån.

  
Och framifrån.

  
Var det nödvändigt att ta sådana kort på mig när jag tränar inför en agilitykarriär??
Sen har vi alla haft ett vaccingenomslag och varit lite trötta och mått lite illa men nu tror matte att det är över på allesammans men för säkerhets skull så blir det lite kokt torsk i maten till natten. Det blir nog gott för det luktar gott i alla fall.

Av Kerstin Nilsson - 1 april 2010 10:42

Nu är dom underbara dom små valparna. Jag kan sitta i timmar och titta på deras olika personligheter.

Lilla Nickie har utvecklat en förkärlek för att sova vid elementet som iofs sitter ungefär vid mina fötter vilket kanske är största orsaken till att det är där hon vill ligga.

Flera stycken av dom talar mkt tydligt om när det är dags för utevistelse med tillhörande utsläpp av både det ena och det andra.

dagtid sker det inga högar inomhus utan allt bajsande sker ute. Så skönt faktiskt att slippa lukten på dagarna. Det luktar desto mera på morgonen när man öppnar dörren till valprummet.

men det är bara att göra iordning mat och sen ta ut allihop så både äter dom och gör ifrån sig ute.
Sen kommer stora moppen fram och när det är rent luktfritt och snyggt så är det bara att släppa in hela högen.

Då har dom fått en liten ovana som ju faktiskt jag är orsak till. DOM ÄLSKAR HAVREFRAS!!!! Bara så ni valpköpare vet vad ni skall ge dom som godis.  

Billigt är det också.

Sen har dom sista dagarna kommit på att helt uppblött foder är inge gott utan jag häller på ljummet vatten (inte så mkt) rör om och sen häller jag på lite A-fil och då slinker maten ner i ett huj.

Dom äter ca. 5 dl var per dag uppdelat på 4 mål och oftast är dom sugna på ett filmål 1 gång till. Ja och sen mamma då förståss men där finns det inte mkt kvar men Doriz ställer snällt upp och erbjuder några ggr per dag. Världens bästa mamma som ändå kan säga ifrån när det behövs. Ja inte till Malin då förståss. Den ungen hon gör som hon vill minsann.  

När målen är avklarade röjs det en stund och sen slocknar alla så sött i en hög. Se bild nedan. Lisa använder Wilda som huvudkudde och Wilda använder ngn annan. Syskonkärlek på hög nivå. Det ser inte alltid ut så.
  

Presentation


Välkommen till hundarnas blogg.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards