Kvistagrans blogg

Alla inlägg under februari 2009

Av Kerstin Nilsson - 13 februari 2009 14:06

I dag har vi varit ute på isen igen. Och idag kom matte ihåg kameran. Tänk va!!!! Så nu får ni lite smakprov på hur vi har det på vår is.

Här kommer först en bild på Tess på vägen ut på isen. Full fart på gasreglaget som vanligt.

På den här bilden har vi alla stannat för att kolla vem som varit på VÅR is.


Doriz hade lite svårt att släppa den där fläcken. Det kanske var en fisk under isen och då är det ju mat!!

Här har Doriz (längst fram) och hennes mamma Jennie fått span på ngt.

Hallå matte jag kommer säger Doriz som än så länge inte är särskilt påverkad av dom ev. omständigheterna hon är i.

Gamla Jennie tycker att det är lite jobbigt att springa på isen men kul är det i alla fall och man kan springa såååååååå långt.

Mors på er alla.



Av Kerstin Nilsson - 11 februari 2009 22:06

I går var vi och badade :-)Fast det var ngt konstigt med dagens bad för vi var på samma ställe där vi brukar simma runt och hämta dummies och fåglar med matte kastade varken det ena eller det andra. Gud så trist hon är.Dessutom så kunde vi springa hur långt som helst och såg allt mkt även om det inte fanns så mkt att se. Däremot så fick vår matte syn på en hund med eftersläpande husse dragen på skidor långt borta i fjärran eller på fjärden kanske vi skall säga JOch eftersom Tess löper och har gått in i höglöp så blev det koppel på tills han hade passerat. Sen släpptes fångarna lös igen och vi kunde fortsätta att springa på det numera frusna vattnet. Gissa vad vi sprang och på hemvägen vet vi i alla fall en som hade full fart mot spåren av den försvunna alaska malamuten matte hade sett. Tess upptäckte ju att det var en ev. blivande fader till hennes hett efterlängtade valpar. Herregud någon ordning får det väl vara sa hon. Skall Doriz ha valpar så skall väl jag också få. Att sen matte inte tycker det och definitivt inte med en hund av den rasen som dessutom är hundilsken. Det är hans husses egen kommentar när vi träffat dom förr i skogen. Men vår matte är ju så himla kinkig hon, han är ju svart/vit och prickig så det vore väl inte någon större skillnad. Eller hur??I alla fall fick Tess plötsligt knäck i öronen och hörde överhuvudtaget inte mattes inkallningssignaler utan travade på som den värsta schäfern. Men då tog ju matte fram sin arga stämma och vrålade i och då lyder även liten Tess JMen hon spårade precis där han gått hela vägen tills hon fick syn på en ev. ny tilltänkt partner. Men hon är inte så nogräknad för hon pep och gnällde och skulle absolut fram till denna hunden hon utsett. Men som vanligt så fick hon inte som hon ville och matte talade om för henne att detta var en blandras mellan field spaniel och mynsterländer och dessutom var det en tik. SKIT OCKSÅ hälsar Tess!!

Av Kerstin Nilsson - 6 februari 2009 19:17

I dag är det alldeles rysligt synd om både oss och vår matte. Hon är totalt justerad i axlarna och på en del andra ställen också, så det blev ingen långpromenad idag för vår del. Bara korta svängar för dessutom har det snöat av och till hela dagen. Blötsnö som fastnar överallt i våra pälsar. Bläääää säger matte som inte gillar snöbollar inomhus. Vilken trist typ tycker vi.

Men lite mysigt har det varit för ngn påpekade i vår gästbok att Doriz hade namnsdag idag och då köpte matte 2 semlor. 1 åt hon ju upp alldeles själv men den andra fick vi dela på. Doriz fick förståss mest eftersom det är hon som har namnsdag och dessutom talar hon om att hon är alldeles rysligt dräktig och att sådana behöver massor med grädde. Pyttsan säger vi andra 2. VI VILL OCKSÅ VARA DRÄKTIGA om det skall vara på det viset.

Men som vanligt så råder ju orättvisan i detta hus när matte får bestämma så det blir nog inget av med det kan vi tro.

Nej nu skall matte sluta skriva för hon säger det gör ont så nu har vi fört vår talan klart för denna dag i alla fall.

Vi återkommer var så säkra.

Av Kerstin Nilsson - 5 februari 2009 15:40

Vår matte var i början på förra veckan in på någons hemsida och hittade en spännande utmaning. Kolla 6:e mappen bland dina bilder och ta kort nr. 6 i den mappen och klistra in i din blogg. Så det gjorde hon och gissa vad vi hittade där då? Jo denna bilden på Figge och bakom den bilden finns en rolig historia som kommer nedanför bilden (om hon nu får till det förståss) :-))


Bilden är tagen av fotograf Anne Adre Isaksson för ett reportage i Svensk Jakt. Och till det roliga är att Anne nu har en son till Figge's halvsyster Doriz. Tänk så liten världen är ibland.
Som svar på Anne's kommentar så har jag som vanligt ingen aning om vart jag hittade den utmaningen. Men lite kul var det att det blev just den bilden.

Av Kerstin Nilsson - 5 februari 2009 13:32

I dag är det synd om vår matte.

På morgonens promenad (den långa) så hann hon knappt ur bilen förrän hon halkade på isen som dolde sig under det lilla snölagret vi fick i morse.

Ramlade raklång på sidan och slog i axeln och överarmen samt knät på höger sida. Där låg hon som en strandad val men med lite pussar från oss tog hon sig med möda upp och fortsatte promenaden.

Efter mindre än halva så upptäckte hon hur eländigt ont det gjorde så vi vände tillbaka till bilen. Så idag blev det en korta promenad än vanligt och nu är hon gnällig så det är bäst vi sköter oss. Och vi brukar vara sååååå bra sjuksystrar när hon är däckad så det skall vi väl fixa.

Håll nu reda på era mattar och hussar så dom slipper ramla ikull som våran gjort.

Av Kerstin Nilsson - 4 februari 2009 20:42

Nu blir vår matte snart galen på att hon inte kan få till det med bilder och text som hon vill i denna blogg. Så nu har hon tagit hjälp av faster Lizzie's matte. Ja Lizzie är faster till SALZA alltså. Så nu skall vi se om hon fattar hur man gör.

Och titta hon fixade det. Så nu skall vi nog se om vi inte kan få till det som vi vill ha det.

TACK SNÄLLA BIRGITTA!!!! och grattis förresten till 2:a platsen på Årets Lydnadsspringerlista. Släkten är bäst.

Av Kerstin Nilsson - 4 februari 2009 15:26

I dag kom det ut resultat på Springerklubbens hemsida om Årets Springerutmärkelser och det visade sig att denna lilla parvel var den första som tog ÅRETS BRUKSSPRINGER!!!! Kvistagrans Naughty By Nature. Så vi skickar ett stort Grattis till Linnea och Zeb.

Och sen tog Kvistagrans Really Hot Salza "Salza" ÅRETS LYDNADSSPRINGER Lite kul att första året som dessa utmärkelser delas ut så tas dom av 2 hundar från mig. Och vi skickar ett stort grattis även till Barbro och Salza.
Jag är så stolt över mina duktiga valpköpare.

Av Kerstin Nilsson - 4 februari 2009 06:29

Nu måste vi bara få berätta att vår matte är fullkomligt galen. I natt har hon inte sovit nästan alls och nu protesterar hon högljutt över att hon minsann inte har någonstans att skriva av sig längre. Denna blogg är vår och Doriz har fått en egen. Dräktighets/valpbloggen är hennes att husera fritt i.

I samband med att den lades till i menyn så tog hon ju bort sin egen men nu har hon insett att ibland måste även hon få göra sin stämma hörd. Speciellt efter en sådan natt som det varit. (det är väl själva sjutton att hon skall slita upp oss också när vi sover som bäst). Så senare under denna dag kommer det att finnas 3 bloggar på vår hemsida med adress. www.kvistagrans.com Mattes blogg kommer kanske inte att vara uppdaterad så ofta bara ibland när hon är extra glad eller extra arg eller bara lite smått irriterad.

Många hälsningar hundarna.

Presentation


Välkommen till hundarnas blogg.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards