Kvistagrans blogg

Alla inlägg under januari 2009

Av Kerstin Nilsson - 21 januari 2009 20:08

I morse klev hon upp 05.20 arg som ett bi över somliga av oss. Läs Tess!!! Men vad skall man göra när man behöver kissa då? Matte är den enda som kan öppna dörren så hon måste ju väckas så klart!!!

Sen tog hon täcke och kudde och la sig på soffan utan att ha någon som helst tanke på att vi faktiskt inte fått frukost. (Undrar vad det är för nummer till HRIS??) Det är nog dags att ringa när hon låter oss stackare svälta :-(

När klockan var 07.30 klev hon upp och bemödade sig faktiskt att ge oss frukost och i vanlig ordning alltför lite om vi får säga vad vi tycker. Och det får vi i denna blogg för där bestämmer vi. Så det så!!!!!

Sen la hon sig på soffan igen och ställde klockan på ringning en timme senare. Men då blev det fart minsann. Ut i bilen och till skogen bar det av. Den där skogen som brukar vara full av fästingar och ormar ni kanske kommer ihåg. Men med -1 grader och snö på marken så lysta alla hemska djur med sin frånvaro. Gudskelov säger vi bara. Sen åkte vi till affären efter 1 timmes promenad. Ja matte promenerade men det var väl också den enda i samlingen som gjorde det. Doriz talade om för alla ev. hanar att nu jäklar kunde dom börja spåra efter henne för vi såg henne pinka minst 6 ggr. Vi får väl se om ngn hittar hit när det är dags för parning, kanske den vi hörde skälla ett flertal ggr. Vem vet men både Tess och Doriz klättrade upp på nersågade tallstammar för att bättre kunna lokalisera vart ljudet kom ifrån. Dom har nämligen gjort kalhygge av vår skog. Morrrrrr för sådana tilltag!!!

När vi kom hem skulle matte kasta sig i duschen för att vara ren och inte svettig när hon fick främmande. Men hon hann inte på grund av den eländiga telefonen. (en dag skall vi bita sönder den) Så om ni ringer ngn gång och det låter konstigt så är det bara vi som sett till att få mera tid med vår matte. Hi hi!!

Så främmandet fick ta sig en kopp kaffe medan matten vår duschade och det var nog helt okej för hennes del. Ja gästens alltså.

Sen kom Petra och då lunchade dom och snackade sen en massa strunt som vanligt.

Sen var matte iväg till jobbet och vår middag blev sen. Morrrrr!!!! Men nu är det lugnt och skönt och i morgon kommer kajan hit för trimning så nu skall vi vila upp oss tills dess.

Ha så gott

ANNONS
Av Kerstin Nilsson - 20 januari 2009 13:30

Nu är det så att jag får nog ta tillbaka det jag skrev om att skjuta på löpet. Nu har matten bevisat för andra gången i sin uppfödarkarriär att vill man att tikar skall löpa så skall man besöka stickmyggan :-)

Förra gången var det Kvistagrans Härliga Hazel som var hos Stickmyggan för vaccinering och vad hände?? Jo dagen efter började hon löpa. Man kan ju undra vad vår älskade veterinär har i sina sprutor egentligen.

Denna gången pratade dom bara om vad jag ev. skulle behöva för vaccination men beslutade att det behövdes inte och vad upptäckte matte i morse tror ni?

Jag löper så nu jäklar skall vi ha date så småningom. Så jag får säga som somliga andra vi känner (eller rättare sagt matte känner) Vi lovar inget bestämt vad gäller att inte löpa.

Kram från en löpande Doriz.

ANNONS
Av Kerstin Nilsson - 19 januari 2009 22:26

Nu har hon återigen bevisat sin orättvisa läggning.

I går klev hon upp jättetidigt (före 06.00) packade ryggsäcken med mackor och kaffe.

Yes jippie tänkte vi 4 benta,vi skall på utflykt!! Pyttsan så fel vi trodde. Rätt vad det var så stod det en bil utanför och vi fick stanna hemma :-( har ni hört ngt så orättvist!!!

Sen var hon borta hela långa dagen och när hon kom hem så fullkomligt stank hon av dofter av fåglar och 3 av mina barn. Hon var så rysligt mallig över hur dom hade skött sig på funktionsbeskrivningen i Enköping. Och jag säger bara en sak: Vem är förvånad?? Inte jag i alla fall, det visste jag väl att ungarna skulle sköta sig. Det har jag ju talat om för dom att springer spaniel skall vara nyfikna uppmärksamma och apportera. Så inte är jag förvånad inte :-)

Med sig hem hade hon också en hel kasse full med fåglar som vi naturligtvis inte fick apportera. Hade ngn trott ngt annat?? Nej fy sjutton vilken elak matte vi har. Allt kul får valpisarna göra minsann, jag tror jag skall hålla igen på löpet ända tills nästa år så man kanske får göra ngt i detta hus. Hon har minsann skvallrat ngt om att hon tycker att en liten skitunge skall få bo kvar här och den skall hon minsann träna i både det ena och det andra. Ja herregud en sådan matte vi har.

I dag har hon i alla fall fått lida p.g.a all denna snålblåst och kyla hon stod i i går och det kan hon gott ha!!!

Men på eftermiddagen hade hon tid för veterinärbesök med Tess och Jennie och då var hon inte orättvis minsann. Jag hade gärna stannat hemma jag men det fick man ju inte. Men medans Tess och Jennie blev undersökta så fick jag bara hoppa upp på veterinärbordet för en klapp och sen fick vi kex av Stickmyggan. Så det var nog ändå helt okej att följa med för sedan åkte vi till skogs och det säger man ju aldrig nej till.

Nej nu är det sovdags så ha det så bra ala ni som har mattar som rättvist fördelar all träning på alla hundar för det gör inte våran matte minsann.

Av Kerstin Nilsson - 14 januari 2009 23:22

Tess speaking: Det var väl det jag visste att vår matte är både förvirrad, konstig och allmänt lite galen :-)

Och naturligtvis så måste hon ju bevisa det gång på gång. I dag åkte hon till jobbet för att städa bort julen. Vilken jul den såg vi inget av inte. Varken hemma eller på klubben. Jo förståss det var den gången vi inte fick vara med och öppna julklappar och äta knäck kanske. Vi fick några futtiga bitar prinskorv och köttbullar i matskålen och resten fick vi bara lukta på. Fy så orättvist det är.

Men till dagens bevis då. Om man kommer till klubben så skall man väl träna eller åtminstone få gå en skogspromenad där kan man tycka. Men icke sa nicke vi fick sitta i bilen. har ni hört något så orättvist!!!!!

Men sen åkte vi till skogen i alla fall, den skogen där vi träffades i går med Happy och Yatzy men inte var dom där inte. Konstigt och jag som trodde dom skulle vara där för att hämta mig igen men så var inte fallet.

Den promenaden som i går tog 1 timme och 15 minuter tog i dag 55 minuter. Antingen pinnade matte på som sjutton idag eller så slöade dom i går. Det enda jag vet att varken jag eller de övriga 4 benta tjejerna slöade någon av dagarna. Sen träffade vi på en herre i skogen, ja en 2 bent sådan då och jag och alla springrar jag känner är fullt övertygade om att alla människor vi möter i hela sitt liv har längtat efter att få träffa just mig. Men matte skrek nej och kallade tillbaka mig när jag tänkte uppfylla herrens högsta önskan. Kan ni begripa hur taskig hon är? Och jag som då är en snäll och lydig springer spaniel gjorde som matte sa och sen fick vi alla tre koppel på och fick gå efter herren på vägen. Men vi gjorde vårat bästa att hinna i fatt honom och när vi gjorde det så tänkte jag att nu då skall hon väl vara snäll mot honom. Man måste ju uppfylla herrars önskningar (tror jag) Men inte fick vi hälsa då heller trots att matte minsann hejade på honom. Nej vi fick lugnt och stilla passera i koppel. Trist tycker jag men hon är hård vår matte så vi kan ju inte annat än lyda. :-)

Sen åkte vi hem vilade upp oss medan matte pratade i den där nedrans telefonen som vanligt. och sen fick vi mat och ut en kortis och så åkte hon. Alldeles ensam till Uppsala. Hon skulle lyssna på en föreläsning om fysträning från valp till vuxen hund. Skall inte hundar få vara med då det handlar ju om oss. Och nu är hon hemma igen och fullkomligt stinker av Figge och Lycka lukt. Attans så orättvist. Jag skall ringa HRIS = hundars rätt i samhället och klaga. Ja om telefonen blir ledig ngn gång förståss.

Hälsningar från en missbelåten Tess P.S Dom andra hälsar att dom är lika missnöjda med matten vår.

Av Kerstin Nilsson - 13 januari 2009 22:24

I dag på eftermiddagen åkte matte, Jennie och jag ut i skogen och gissa vilka vi träffade på? Jo Paula, Happy, Yatxy och så lilla Tess förståss.

Vi blev jätteglada att träffa på dom om gick en lång promenad i skogen tillsammans. Nästan 1,5 timme var vi ute och gissa hur vi sprang. Tess först som vanligt och sen sprang jag Doriz efter fast inte alltid åt samma håll.

Det fanns mkt att lukta på så vi passade på medan killarna var upptagna med att nosa Jennie i rumpan(Happy) och slicka henne i öronen (läs Yatzy)

Jennie meddelar att hon tyckte inte alls att det var särskilt roligt.

Inte matte heller om vi skall vara helt ärliga, hon blev faktiskt lite förbenad på båda killarna och bad dom låta bli. Och då inte med alltför snälla ord vill vi påstå. Visst det funkade en stund men så är det ju så med killar att dom har knäck i lurarna minsann.

Sen åkte vi hem och bara vi tjejer fick följa med in. Matte sa att det räckte med 3 skitiga, grusiga hundar minsann.Hon är så petig hon tycker vi.

När Paula skulle gå så blev Tess kvar, inte vet vi om hon glömde henne eller om det var meningen men det lär vi väl bli varsle kan jag tro. Fast egentligen är det lite mysigt att vara 3 igen så det får nog vara så ett tag framöver.

Men man vet aldrig vad matten tar sig till så var inte för säkra på att inte Tess så småningom flyttar. Hon skulle definitivt inte ha ngt emot det och inte somliga på Väddö heller.

Nu är det nattning som gäller för vi har fått våra kvällskex så då är det väl bara sova kvar kan jag tro.

Av Kerstin Nilsson - 12 januari 2009 15:19

Hej på er.

Nu måste vi bara få berätta om vår tokiga matte. I morse gav hon sig iväg på cykel (utan oss). Fullkomligt onödigt enligt vårt förmenande. När hon kom hem kände vi minsann lukten av Maja mattes barnbarn som vi gillar väldans mkt. Det är inte helt ömsesidigt för hon tycker vi är lite påflugna och blir lite rädd för oss. Konstig tjej tycker vi för vi vill ju bara pussa på henne och vara riktigt riktigt nära. Men se det uppskattas inte alls.


Sen åt hon lunch, pratade i telefonen (som vanligt) men sen ni fick vi följa med till hennes jobb. Och där trodde man ju att vi skulle få träna lite lydnad eller så men icke sa nicke. Vi fick sitta i bilen medan hon städade. På klubben var det två andra hundägare med hundar som tränade och vi fick bara se på. Har ni hört ngt så orättvist förrut.

Men sen ni så åkte vi till skogs och där fick vi springa allt vi orkade (och det gjorde vi minsann) i 1 timmes tid. Gud så mysigt det var.

Nu är vi hemma igen och klockan börjar närma sig matdags men inte sjutton serverar hon någon mat inte. Först skall vi torkas av allt grus och vatten och sen skall vi vila så vi inte får magomvridning efter hård motion säger matte. Vad vi tycker bryr hon sig inte ett dugg om minsann.

Nej fram med maten för frisk luft gör att man blir hungrig. Så det så!!! Vi kan ge oss sjutton på att vi kommer att få duscha underredet innan vi får mat. Matte sitter här och tänker på det sa hon. Då tänker vi verkligen protestera.

Hoppas ni får en bra eftermiddag kväll i alla fall utan dusch och med massor av mat. Mors från Jennie och Doriz

Av Kerstin Nilsson - 11 januari 2009 16:14

bbb Här kommer en bild på en jagande/smygande Samba i all denna snön dom har i Kiruna.Av Kerstin Nilsson - 11 januari 2009 13:14

Inte blev det ngt av inköpet av 2 stora säckar hundmat i går inte. Ibland är hon lite smart och kollar först om det kommit hem det hon beställt. Måste tänka på bensinpriset och utsläppen i onödan säger hon, men f-n vet om hon inte är lat XD. Men i alla fall så slapp hon åka i onödan för maten hon beställde till oss hade inte kommit till affären.

I morse fick hon ett ryck och tog med oss Jennie och Doriz på en promenad runt stan (det brukar vi inte göra) för då får man ju gå i koppel hela tiden och det är pisstrist. Men somliga (läs Doriz) tyckte det var skitskoj att flänga runt på stan. Jennie's kommentar skall vi inte berätta.

Men i alla fall så stannade vi på halva vägen och hälsade på Doriz son Solo och hans kompis Moses och det tyckte Doriz var superkul. Dom hade ju massor med roliga saker på golvet som tuggben och leksaker man kunde leka med. Jennie tyckte nog också det var rätt kul för hon fick massor av klappar av deras husse och matte och det är alltid okej.

på hemvägen fick vi vara lösa en liten stund på en äng där matte hade koll på oss. Vi förstår inte varför vi som är så nedrans lydiga inte kan få vara lösa hela vägen. Vi skulle väl aldrig sticka iväg från vår matte? Matte protesterar vilt vid dessa ord. Men men kul var det i alla fall. Nu är vi hemma och matte har ätit lunch. Tror ni vi fick ngt? Inte en smula så långt ögat når har det blivit så nu tänker vi terrorisera matte ända tills maten serveras framåt kvällen. Vi får väl se hur länge hon står ut :-)


Presentation


Välkommen till hundarnas blogg.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<<
Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kvistagrans blogg med Blogkeen
Följ Kvistagrans blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se